Back in the states

Kom igår tillbaka till Boston efter 3 länder på en vecka. Jag känner mig skapligt sliten och hoppas att jag inte sover bort hela nyårsafton.

Imorgon blir det roadtrip till Vermont för att hämta Sara. Kanske kan hoppas på snö och lite pulkaåkning för här är snön helt borta.

Nej, nu ska jag försöka ta och packa upp min väska med allt från Suecia.


Med ena foten utanför

Idag var en stor dag. Vaknade upp och åkte in med Johannapanna till Västerås och mellandagsrean, som vanligt var HELT GALEN! Rea överallt och kläder i ett enda kaos. Panikkänslan kommer krypandes längs ryggraden men ändå älskar man känslan av ett nyinköpt plagg, SOM dessutom var på rea.

Telefonen ringde, Angel on the other side. Tror ni inte tjejen har tagit körkort då! Så det firades med Capri ala KBK och tårta. Har sen bara packat och packat, har köpt med mig en massa godis och sås. Sås i alla dess slag, beasås, vaniljsås, gräddsås och svampsås, yummie!

Hittade också på en massa gamla bilder som alltid är så roligt att se på. Jag kommer antagligen bli en sån som har ett helt rum med massa fotoalbum sorterade i tidsföljd. Måste framkalla alla bilder när jag kommer hem nästa gång och starta med det.

Nu skulle jag egentligen ha sovit för länge sen, måste åka vid halv 6 imorgon. Och jag som är en sån morgonmänniska, tummen upp! Imorgon åker också Rebbz till Thailand och blir tv-stjärna. Good luck hun!

Hello Sweden

Antar att jag har haft annat att göra men befinner mig iallafall på svensk mark till på tisdag. Känns att jag hamnat i en annan tidszon och känner mig som Trötter för jämnan.

Hade en myskväll med bubbel igår med tjejorna hos Isabell, mer mys till folket!

Hoppas ni i Boston, New York, Florida, Vermont och Bahamas hade en lika bra jul som jag hade hemma i Svearike:)

I stormens öga

Innan den så kallade snöstormen bröt ut här i New England igår åkte jag till dumpen(sopstationen) och jag antar att alla andra i stan också hade tänkt bli av med sina sopor just denna dag. Att komma bort från soporna har väl aldrig tagit så lång tid. Tog också lite pictures av våra juldekorationer innan snön faktiskt hann komma.

Jag, Malin och Mette åkte till Matilda för att göra lite tacos och titta på väderprognosen. Eftersom dom hade gått ut med snöstormvarning tror man ju att det verkligen ska bli största kaoset och det är nästan så att man vill det lite också. Men ändå inte.

Vi satt som klistrade framför teven i flera timmar och de "lovade" oss snö. Vi tittade ut men såg ingen snö. Runt 11 började några flingor synas på himlen och vi tänkte, NU, NU tar vi fram de sparade konservburkarna med mat så vi klarar oss genom stormen. Men som vi hade förstått var det såklart amerikanernas överdrift ännu en gång som lurat oss. Inte blev det bättre sen när vi bestämde oss för att lämna Matildas place och skjutsa hem Malin. Malin var nämligen utelåst så hon fick vackert åka med mig hem. På vägen ser vi 12, verkligen TOLV snöplogar som står beredda på ett och samma ställe för att ploga bort snön som väntades. Notera här att det bara var ett fåtal snöflingor hängandes i luften. Men det tog sig och 20 minuter senare när vi är hemma hos mig är det verkligen snö på backen.

Och när vi sen vaknade upp imorse såg vi detta:

Jaa vi var helt enkelt insnöade och fick vänta tills det slutat snöa och sen skotta och bege oss till Matilda igen. Så till dagens magkramp. När vi nästan är hos Matilda ser vi en kalkon springandes på vägen och vi bestämmer oss för att vi måste ta kort på den. Jag stannar bilen och drar ner rutan för att vi ska kunna se nåt. Tror ni inte att det kommer fram fyra till! Vi kör lite till och tillslut börjar dom komma närmare bilen och nästan attackerar bilen. Förstår inte hur man kan skratta så mycket åt några turkeys.

 

 


Butterfly fly away

Åh vad jag inte älskar att det är kallt! Har idag jobbat och ska snart iväg och hämta en färsking, en tjej från Danmark. Ska sen hem till Matilda och laga till nåt extraordinary, som vanligt!;)

Inväntar också snöstormen som det pratats så mycket om. Extrasändningar och allt, kan ju inte bli annat än oväder, eller vad säger vi i överdriftens land?

Det är också mormors b-day. Grattis på födelsedagen! Fick eran julklapp idag, passar bra i kylan. Tack!:)

I've got mail!

Postbilen var precis här och lämnade av ett stort grönt kuvert åt mig. I det låg julklappar från mamma, pappa, Mattias och Johanna. Tack så mycket! Har inte bestämt än om jag vill öppna det nu eller vänta till julafton. Men eftersom jag redan klämt lite på paketen har jag nog listat ut att jag behöver öppna minst ett av paketen, egentligen alla. Okej, jag får öppna ett idag, det jag behöver mest, det lilla paketet.

Nu öppnar jag det...

Jorå nog hade jag rätt, försvarets hudsalva. Som jag har längtat efter det!

4 månader

Idag har jag varit här i fyra månader och det "firar" jag genom att ha lyxlunch, svenska köttbullar och pasta, yummie! Jag som knappt tycker om köttbullar i Sverige. Varför smakar allt svenskt så mycket bättre här? Kanske kan det vara för att det inte är indränkt i socker eller fett. Ska försöka införa mer svenskt i det här huset så jag inte behöver boka två flygstolar när jag ska åka hem. Det vore ju för tragiskt:)

Stör inte kejsarens tunggung

Finns ingen annan film som gör att jag skrattar så mycket som Kejsarens nya stil. Det är verkligen den ultimata filmen och precis min och Amandas humor. Eller vad säger du..Yzma? mohaha

Dessutom har dom tydligen gjort en uppföljare på filmen, Kronks nya stil. Hallelujah säger jag eller har vi sett den? Den är tydligen från 2005 så kanske en liten chans.

Säger bara; Buhu, stygg lama!

Jul på Kastanjenötskullen

Ikväll hade vi svensk julafton hos Malin i Chestnut Hill, vilket på svenska blir Kastanjenötskullen. Nästan alla svenska tjejer var där + vår norsk. Jättemysigt med svensk mat från IKEA, köttbullar, janssons, glögg, pepparkakor och ris a la malta. Hade också julklappsbyte och jag fick med mig Kalle och chokladfabriken, som jag faktiskt aldrig sett(jag skäms Matilda) och en julkopp, som jag nu kan dricka mitt morgonte i.

 

 




Hometown Glory

Sanna vänner har man kvar när de andra har gått, sanna vänner kan man alltid lita på


Julskyltning i New York City


I lördags åkte jag och Helene in till The City för att spana in julskyltningen. Vi strosade runt på Fifth Avenue i dagsljuset men ärligt talat ser man inte mycket när det är ljust. Det var iskallt men i solen var det faktiskt riktigt skönt. Jag köpte lite julklappar och hittade några andra fynd.

New York City är en så häftig stad med höga hus och en massa människor. Skulle nog dock på klaustrofobi om jag befann mig där alltförlänge. Vi var in i M&M-butiken där allt verkligen är så överdrivet men M&M-Elvis gillade vi!

När Moa sen kom in och mörkret började falla över staden förvandlas det hela till en riktig sagostad. Med julgranen vid Rockefeller Center som gnistar, julbelysningen och dekorationerna utmed gatorna.


South Station, Boston - Stamford, CT

Att åka tåg i USA är verkligen precis som på film. Man väntar på tåget vid den stora svarta tavlan, det rasslar till när ett tåg anländer och alla börjar springa. En riktig konduktör med ful l utrustning, hatt och comradio. Väldigt trevlig och jag går nu under benämningen ma'am!

Framför mig satt det en kvinna som verkligen inte verkade ha alla hemma. Redan i Boston sa konduktören åt henne att hon bara kunde sitta på ett säte och att hon var tvungen att ta bort väskorna från sätet bredvid. Han sa sen till henne 4 gånger till och 20 minuter senare när en man ville sätta sig på platsen bredvid henne la hon sig över båda sätena.

Måste också säga att det var väldigt bekväma säten och väl värt de 55 dollar jag betalade. Jag valde antagligen den platsen med mest benutrymme. Vilket jag utnyttjade till fullo genom att sträcka ut mina långa ben.

Tjejen som satt bredvid mig skulle åka till Penn Station New York och hon hade betalat 114 dollar för sin biljett. Det är ca 800-900 kronor, that's insane(det är sinnessjukt/galet)! Skulle kanske ha betalat 114 i svenska kronor men  dollar, NEVER!

When you believe

Get ready, get ready!



Sandra håller på att packa för att sen jobba lite och klockan 7 tar jag tåget till Helene i Connecticut. Imorgon blir det julmys i New York City med Helene och Moa. Julskyltning, julgranen vid Rockefeller Center, shopping och en massa julkänsla, kanske snö?

Detta ständiga problem att packa, det måste vara en sjukdom jag lider av. Jag ska alltså vara borta en helg men har ändå en proppad väska. Och det är bara väskan dit, hur kommer den då se ut när jag åker hem på söndag? tror jag får ole-dole-doffa lite. Försöker också bestämma mig för vilken SourPatch-färg som är godast. Inte orange iallafall!



Tänkte också visa en bild på våran fina julgran och våra julgrejjor:)

 


Just wondering

Läste några gamla inlägg och i maj skrev jag att jag hade rivit ett tak? Hm, har jag någonsin rivit ett tak? Någon som har mitt minne i fickan? Help me!

Imorgon åker jag ner till Connecticut, kom precis på att jag glömt boka biljetter till jag ska hem men det är väl bekymmer som kommer på vägen. Hoppas jag har råd att åka tillbaka till Boston. Keep your fingers crossed!

Så till dagens vinst. Jag, Lovisa och Patrizia var ute på en promenad i solen och snön som låg på sidan. Tror ni inte att Sandra hittar en 20dollarssedel på marken - Det man hittar får man ta! Vilket följdes av att Patrizia också hittar en tjuga. Det lönar sig att motionera alltså. Nåt att tänka på.

Decemberdag


 

 


Har jag för mycket fritid?


http://elfyourself.jibjab.com/view/uyh1Lk9GxuFkHB0



Lycka

När jag precis upptäckte att jag inte öppnat dagens adventskalenderlucka, det är lycka!

När jag idag bokade tågbiljett till Helene på fredag. Först Connecticut och sen på lördag blir det New York City och Moa. Det är lycka!

Att få plats i en resväska, det är också lycka!



It's bad

Måste vara tidigast ever men vi klädde precis granen och det är bara andra advent!

Har en skräckupplevelse från när vi skulle äta för en liten stund sen. Jag ser stekpannan står på spisen med vad jag trodde var kött. Jag smakade en liten bit, tyckte det hade en liten konstig konsistens och att det inte smakade så bra. Sen kommer D in i köket och frågar: Tycker du om lever?

Jag säger: Nej, eller jag har aldrig provat men jag vill inte göra det heller!

D säger: Det finns kycklinglever i stekpannan om du vill prova.

Jag höll på att kräkas på direkten! Bara tanken på att jag ätit en del av en lever gör att jag skulle kunna börja grina.

Andra advent

Idag har jag haft aupairmöte med Oda i North Andover. Vi skulle ha julfest och jag vet inte riktigt om man kan kalla det fest men iallafall så hade alla lagat/bakat något som var typiskt från det landet man kommer ifrån. Vi hade något typ av julklappsspel och det var väl då vi började komma på varför vi inte umgås med så många från andra länder. Det finns mycket speciella människor!

Trodde snön skulle ha försvunnit till idag men icke, den ligger kvar så fint.

 


Swedish Yuletide

Imorse åkte vi till Boston och Cyclorama för att ha luciatåget på den svenska julmarknaden. Nog för att vi hade hört att det skulle vara mycket folk där men seriöst, inte trodde jag att det bodde SÅ många svenskar i Boston. Första kortet tog jag 30 minuter efter att de öppnat och då var det relativt tomt.

Vi fick köttbullar med potatismos och riktigt bröd med ost man hyvlar!! Tänka sig att man skulle få se något sånt här. Måste också säga att vi gjorde ett utmärkt jobb som tärnor och lucia. Inte för att vi riktigt kunde alla texter och ordningen på alla potpurrin. Ja, precis potpurrin, måste vara ett av de dummaste påfunden.

Hittade påsar med lösgodis, called Lördagsgodis. Har väl aldrig varit så glad för en liten påse med svenskt godis.

 

Efter luciatågen åkte vi hemåt och upptäckte att det börjat snöa. Menar då mer som regn än som snö. Vi blev blöta och det försvann direkt, alltså inte snö. När vi sen kom till mataffären för att försöka hitta på nåt att äta ser vi en snöplog på parkeringen. Vi trodde verkligen att det var ett skämt!

I vilket fall så åkte vi hem till Malin och åt lite kött, beasås och smiliespotatis. När vi ätit klart kollade vi ut och såg en MASSA snö. Kanske var snöplogen inte så fel ändå. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, jag förstår mig inte på vädret här! Iförrgår hade vi sol och 25 grader, idag har vi snö. Det var dessutom kramsnö så jag kunde göra en snöboll!

 


Boston Bruins - Toronto Maple Leafs

FedEx-killen kom precis hit med hockeybiljetterna jag beställde igår. Här behöver man aldrig vänta länge så här pappa är en bild på biljetterna. För att du ska vara helt säker på att jag gjort rätt, eller?

 


Någon som vill ha kakor?










National Cookie Day

Idag är det National Cookie Day, alltså den amerikanska kakdagen skulle man kunna säga. En ursäkt att baka lite kakor alltså, så det är klart jag ska göra. Håller nu på att få smöret rumsvarmt och hittade efter en stunds letande en elvisp. Lyssnar på julmusik och ska nu försöka börja med mina kolakakor/sirapskakor.

Imorgon är det luciatåg, svensk julmarknad och vi ska ta in granen. Kan ni tänka er, julgran redan nu! Åh så mysigt:)


Viskar en bön

Kan inte förstå att det nu, den 3 december, är nästan 20 grader varmt och sol! Det ska väl vara snö?



December

Förra veckan köpte jag en chokladkalender importerad från europa, känns ju inte så roligt att räkna ner till juldagen på något sätt. Sen dess har jag längtat efter att få öppna den första luckan. Nog för att kalenderchoklad inte brukar vara så god men den här chokladen kan nog räknas till den vidrigaste jag smakat! Så nu kommer jag få pina i mig den, inte lika roligt.

Köpte ljusslingor när vi var på IKEA och barnen gjorde en snögubbe till mig så nu har jag lite jul i mitt rum. Under Thanksgiving kom också husets elf on the shelf, Ryan. Varje kväll flyger han till nordpolen och berättar för tomten vad man önskar sig, sen sitter han på ett annat ställe nästa dag. Men om man rör honom försvinner hans krafter och han sitter kvar på samma plats eftersom han inte har kunnat flyga till tomten. Har ett litet barn här som inte kan låta bli att röra Ryan så det blir nog inga julklappar i det här huset.


2012

Jag och Malin har mer eller mindre blivit besatta i den här 2012-världens undergångteorin. Vi funderar och vi funderar, kommer bli vårt projekt här. Igår var vi tvungna att se The day after tomorrow, som har samma regissör som 2012. Kanske inte att det gav så mycket men så vi sökte på allt möjligt och nog är vi lite insatta i det nu. De andra skrattar åt oss, kanske lika bra det!

Många frågetecken men vi ska gå till botten. Nästa anhalt: Cheyenne Mountains, Colorado! Vad tycker du Mallan?

RSS 2.0