Första advent

Igår var jag och såg 2012 med Malin och Patrizia. Det är absolut en av de bästa filmerna jag sett och jag tycker att ALLA borde se den!

Väntar nu på att vi ska till IKEA och spana in julsaker och adventsfika. Solen skiner och jag känner att jag har tråkigt lite att säga.

Thanksgiving Day

Idag bevittnade jag vad man skulle kunna säga DÖD STAD! Vilket är ungefär den svenska översättningen för Thanksgiving. Jag hämtade upp Sara och vi hade bestämt oss för att försöka baka en morotskaka och göra lite traditionell thanksgivingmat - Tacos. Inte så mycket Thanksgiving över det hela men ibland får man ta det man har. Ett uttryck som verkligen fick göra våran dag.

Med stora förhoppningar och leenden satte vi oss i bilen till affären. Det som väntar oss är detta! En parkering som vanligtvis är så full att man knappt kan få en parkering. Idag var vi den enda bilen! Det visade sig att ingenting är öppet denna dag, typiskt! Kunde ingen berättat det för oss? Började kännas som en film där alla amerikaner visste att jorden skulle gå under och hade flytt till ett säkert ställe och lämnade svenskarna kvar. Så vad fick vi göra? Jo, dela med oss och vara tacksamma som den här dagen faktiskt är till för. Vi fick helt enkelt skrapa ihop allt vi kunde hitta och nog blev det bra. Tjejerna kom över till mig på kvällen och vi hade film och myskväll.

 


Celtics - Philadelphia

 


Snurrig i bollen

Internet pa min dator har flippat ut for en stund sa far skriva om den srannande Celticsmatchen nar det funkar igen. Men i vilket fall vann Celtics med 113-110, great!

Har kommer en detaljerad beskrivning av paranoida jag:
Nar jag kom hem fran matchen igar var det kolsvart, jag oppnade dorren och slappte ut hundarna eftersom det inte var nagon hemma. Sen sa var jag extra noga med att lasa alla dorrar for jag var ensam hemma.
Gick och la mig men kunde inte riktigt sova for det kandes som att nat skulle handa. Det kandes som att det var nagot jag hade glomt att gora.
En av hundarna borjade skalla sa jag gick ner men antar att hon bara var utrakad, kande pa alla dorrar igen och gick tillbaka till sangen.
Vaknade klockan 6 av att hundarna skallde och gick ner for att slappa ut dom. Det var fortfarande lite morkt och jag var sa trott att jag knappt kunde fa upp ogonen, sa la mig och sov lite till.
Klockan 8 skallde hundarna igen sa gick ner for andra gangen och slappte ut dom. Da ser jag det som jag hade legat och grubblat pa. Hade ju glomt ta ut nycklarna ur dorren! Sa da har jag legat ensam i det lasta huset men med nycklarna pa utsidan av huset sa vem som helst har kunnat komma in. Smartass!

Det är tomma ord som fastnar

För er som inte orkar med ordbajseri, skippa första stycket!

Nog blir jag lite knäpp när jag inte orkar göra något under dagarna när jag är ledig. Som att jag konstant sitter och tittar i min kalender för att planera och se när jag kan göra något. Idag är det också 100 dagar sen jag kom hit. Nog tyckte jag att det tog längre tid från 100dagarsfesten till studenten än från att jag kom hit tills nu. Det är dock teoretiskt omöjligt så kan ju sluta spekulera genast.

Imorgon ska jag på basket, Celtics mot Philadelphia(tror jag) så ikväll ska vi försöka hitta på tröjor. Om man ska på NBA måste det ju iallafall se ut som att man förstår sig på reglarna. Vilket jag verkligen INTE gör! Men imorgon ska jag vara ett stort fan!

Imorgon är det också min namnsdag som jag nästan hade gömt i min nedklottrade almanacka. Men i mailen idag, eller posten som man säger i Sverige hittade jag ett fint kort som påminde mig. Tacktack!

Hittade "våran" Theresa också! :)


Säg ingenting till mig


The little things

I fredags var jag, Patrizia och Matilda på Harvardhockey. Började bra när vi åkte hemifrån när matchen redan hade börjat och på vägen kom vi på att vi var hungriga, som vanligt! Stannade på Panera bread och tiden gick. När vi kom fram var det bara slutet av matchen kvar, men vi var där!

Strosade sen runt i Boston i lördags, hittade på de finare distrikten. Blir mer och mer jul här i staden med ljus och uppblåsta tomtar. Hade sen myskväll och "sleepover for grown-up-women" hos Oda med The Strangers, My sister's keeper och PS I love you. Vaknade och hade pannkakskalas, luciaträning och sen New Moon, som var så mycket bättre än den första filmen!

 


Hanging by a moment

Vad gör jag egentligen i veckorna, känns som att dom bara glider förbi. I onsdags hade vi chillkväll hos Malin, lagade mat och drömde oss bort till en varmare stat. Nu ska vi bara försöka bli klara med allt planerande så vi kan boka resan till Cali i februari. Awsome!

Tror jag börjar bli sjuk också, kliar i min hals och jag har ingen energi. Gick och la mig före 8 igår men inte hjälpte det inte. Dessutom sov jag en timme när jag hade lämnat barnen på skolan imorse! Så idag ska jag äta massa apelsiner och försöka hitta solen bakom molnen!




3 månader

Idag är det 3 månader sen jag lämnade Kolbäck, Arlanda och Sverige för att landa på Newark and New York City. Kan än en gång använda årets ord; Helt sjukt!

Igår var jag på biblioteket med barnen och hittade på smurfarna på dvd. Var bara tvungen att låna den! Kommer inte ihåg om jag har sett någon film om dom eller om jag ens tyckte att dom var speciellt bra när jag tänker efter. Kommer bara ihåg smurfhuset som mormor och morfar hade en gång i tiden.

När vi satt på biblioteket tog A på min kind och sa; Your cheek feels like a bäbissnunka. Jag antar att det han ville säga var att min kind var len som en bäbisrumpa. Jag sa det till honom en gång för två månader sen men använde det svenska ordet. Hur kan dom komma ihåg så oviktiga saker när det viktiga går rakt igenom?

Closer

I lördags vaknade jag av det värsta regnvädret sen jag kom hit. Tur att jag har köpt gummistövlar tänkte jag! Dock blir man ju inte på bästa humöret när man inser att man knappt kan gå utanför dörren utan att bli dyngsur. Men dagens mål var att hitta en vinterjacka så var tvungen att kasta mig ut i bilen. Hämtade upp Patrizia och vi åkte till Burlington Coat Factory. Lät iallafall som något som skulle kunna funka. Väl inne har dom ALLT, skit och lyx. Efter drygt en timme kom jag ut med to-die-for-shoes och en jacka. Jackan som jag letat efter sen jag kom hit, nu struken från listan! Mår redan mycket bättre:)

Vi åkte sen till Christmas Tree Shop och andades in julen. Jag köpte Mor Annas pepperkakor men här finns såklart inte dom vanliga utan det ska alltid vara en massa extra. Chocolate chip-smak och pepparkakor med blåbärssmak, hallonsmak blabla. Men man måste ju smaka för att vara säker!

Det deprimerande vädret gjorde att vi åkte till mallet för att göra av med pengar. En av mina favoritsysslor:) Vilket kommer bli ett problem när jag ska åka hem. Har nämligen hört rykten om nya regler som säger att man bara får flyga med en väska på 23 kg. Men jag tror ju inte på rykten så antar att det är ett skämt!

Kvällen avslutades med att vara barnvakt, få lite extracash och Lauren Conrad's L.A. Candy. Love it!




It's a little thing we make

Något som inte är IKEA, något som inte har lösningen i kanten.


Fredag den 13e

För tredje gången det här året är det fredag den trettonde. Det är som gjort för att jag ska råka ut för något idag. Bara något att tänka på!

Men att det är 13 november betyder också att det bara är en månad kvar till Lucia. Kommer antagligen åka till New York då för att se luciatåget i Svenska kyrkan där.

Sen till det som hände igår. Twilight/New Moon-touren var i Natick mall. Har så mycket koll att jag vet att han som spelade Emmett Cullen var där, vet dock inte vad han heter på riktigt men det spelar ju mindre roll. Har ju iallafall sett honom. Nu är ni allt avundsjuka va?! Ja jag vet att det hade varit en aning bättre om RP hade varit där men kanske nästa gång.

Upptäckte också att min kamera inte tar bilder av bästa kvalitet så till min 20årsdag vill jag ha en systemkamera. Så det får börja min önskelista, jag börjar tidigt i år.





Veteran's Day

Idag har barnen ledigt från skolan för det är Veteran's Day. Vi var på lekplatsen och gjorde sushi av lera och annat jox vi kunde hitta. Idag är det lite kallare och man måste tillochmed sätta på sig en extra tröja. Kanske är det vintern som börjar komma.

Det är också 11 november vilket betyder att jag har haft mitt körkort i ett år! Ni ser, ett år går väldigt fort men man hinner med mycket.

Nu ska jag försöka göra lite pannkakor till lunch. Är ju inte svåraste att göra amerikanska pannkakor eftersom det bara är pulver och vatten, easy!

Ikväll blir det luciaträning med tjejerna hos Malin. Hörde någon prata om pepparkakor?

It's like moving mountains

Igår hade vi första luciaträningen, det var mycket höga och ljusa toner men det klarar vi väl så småningom tjejer! Det är Svenska skolan som varje år arrangerar ett luciatåg med barnen som går där och sen alla svenska aupairer. Jättemysigt var det iallafall och det känns som att det börjar närma sig jul. Iallafall på stämningen, vädret är ju än så länge lite mer konstigt, idag är det sol och nästan 20 grader!

Jag tränade imorse så nu kan jag sätta mig och njuta av solen med gott samvete:)

Puss&Kram


Harvard

Igår åkte jag och Moa in till Boston för att se Harvard. Är ju något man faktiskt måste se när man är här. Det var lite kyligt i luften men solen sken och det var en helt underbar dag! Jag slutar aldrig förvånas över vädret här, det är verkligen oförutsägbart. Iallafall så tog vi tunnelbanan till Harvard och när vi kom upp såg vi en jättelång kö till ett hus. Självklart var vi lite nyfikna och gick närmare för att se vad som lockade alla dit. Det var ingen mindre än Al Gore som skulle ha en föreläsning om sin nya bok. Vi strosade sen vidare på Harvard Campus och låtsades att vi var hypersmarta studenter.

 


T.G.I. Friday!

Sitter här och väntar på att Moa ska komma. Solen skiner men det är kallt och det biter i kinderna när man går utanför dörren. Imorgon har vi planerat att se Harvard, skäms nästan över att jag inte varit där fast jag varit här i nästan tre månader. Kan ju alltid hoppas att man får se någon höjdare!

Idag flyttar Helene till Connecticut, hoppas du får det bra gumman och ring mig!!!

Och imorgon lämnar Louise oss för London. Tur att vi är många ändå:)


Lövhögen

Idag skulle jag och barnen gå en promenad med hundarna. När vi gick ut upptäckte vi en megastor lövhög precis utanför huset. Jag menar då verkligen ett helt berg av löv, 4 gånger 2 meter stort och en meter högt! Iallafall ville barnen så gärna hoppa lite i högen. Det gick bra tills A kom ut ur högen och säger; Sandra, jag har bara en sko kvar! Alltså var den andra kvar någonstans i den gigantiska högen. Dessutom var skon brun, BRUN, inte bästa utgångsläget när man ska hitta den i en lövhög med samma färg! När vi höll på att leta kom lastbilen som skulle hämta alla löv. De fick lite extraarbete men efter en kvart hittade dom skon. Vilket gjorde att vi kunde fortsätta vår promenad, 30 minuter senare.


Take a breath, take it deep


November

Jag som nyss tyckte jag blev förvånad över att det var oktober, nu är det november. Det är jättemycket färger och det är hur fint som helst.

I lördags var det Halloween och barnen var väldigt exalterade. Hela området var lite mer skrämmande då alla hus verkade komma till liv. Dessutom var det drygt 20 grader hela dagen. Inte illa för att vara sista dagen i oktober! Gillar ni min spindel?

Igår var det ännu en IKEAdag med köttbullar och svenska mathörnan. Vi hittade till ett nytt mall där dom redan börjat julpynta. Har ju för mig att jag sagt tidigare att dom är lite före och lite överdrivna i det här landet.

 

Avslutade dagen med att se Michael Jackson's "This is it".
Önskade att det hade varit live.


"Love lives forever"

RSS 2.0