Los Angeles-Las Vegas-San Francisco

Sitter just nu i San José på ett hotellrum och kollar på Oscarsgalan. Ganska skönt faktiskt att stanna till på ett ställe och låta alla intryck sjunka in.

I torsdags åkte jag, Malin och Emma till Las Vegas för att upptäcka staden. Vi tog en liten omväg på väg dit för att se och åka på Route 66 och sedan komma in i Arizona. Åkte över bron som ledde oss till Nevada och Las Vegas. Las Vegas var sjukt bra med läskigt hög höjd, lejon, Paris, enorm frukost, många roliga människor och middag mitt i natten.

Efter två nätter i Las Vegas fortsatte vi vår biltur. Vi åkte genom öken med sand, snö, blåst, kyla, värme, höga berg och djupa dalar. Vi åkte förbi USAs lägsta punkt då vi befann oss 855 meter(-282 feet) under havsytan och sedan upp i bergen där vi befann oss 5000 feet över havet. "Idag har vi varit 5000 fötter över havet och 282 fötter under havet". Efter 14 timmar kom vi fram till San Francisco där vi plockade upp Marte vid flygplatsen och åkte sen direkt till hotellet för att sova. Idag har vi haft en heldag i SF men har inte lagt in bilder från det än men kan visa ett urval från dagarna som varit.


 


Arlanda-Island-Seattle-Los Angeles

Efter alldeles för många timmar i flygplanet igår, regn som blev snö i Seattle vilket ledde till försenat plan och dålig mat så landade jag och Emma i Los Angeles och möttes där av en lätt solbränd Malin. Hyrde vår bil och ja jag gillar den, åkte till hotellet och var där sjukt övertrötta. Hann sova en timme innan någon började skrika utanför rummet och som sedan två timmar senare följdes av att någon skrek högt om hur han ogillade sin medresenär i sådär en kvart. Jag uppfattade orden; Vi stannade EN timme på McDonalds, EN timme!
Welcome to the United States!

Dagens bästa:
De isländska orden för
  • Flytväst - Björgunarvesti
  • Toalett - snyrting.

If you're going to San Francisco

Nu håller jag på att packa ner det sista i väskorna innan jag beger mig till Arlanda för att sedan flyga vidare till Island, Seattle och sen stopp at LAX, Los Angeles Airport. Jag verkar inte ha fått nån bra packningsgen för jag har alldeles för mycket saker med mig, som vanligt...Åh jag är verkligen värdelös på att packa!

Iallafall packa klart var det för om 20 minuter lämnar jag 20 minusgrader och Kolbäck för 20 plusgrader, Los Angeles, Las Vegas, San Francisco, San Diego, (Mexico) och vart nu denna resa kan tänkas ta oss.

Bandsläpp Hultsfredsfestivalen 2011

Imorse när jag vaknade visste jag att det var något som skulle hända men jag kunde verkligen inte komma på vad det var. Startade en maskin tvätt, åt frukost, påbörjade ett korsord när jag tillslut kom på vad det var. 22 februari och Hultsfredsfestivalen har sitt första bandsläpp! Så vilka kommer till min nuvarande hemort i sommar?

White Lies
, Johnossi, The Tallest Man On Earth, Cut Copy, Shit Robot, Black Lips, Junior Boys, Darkstar, Steve Mason, Dum Dum Girls, Dan Berglund's Tonbruket, Blackbird Blackbird och This Is Head.




One thing I've left to do

Imorse när jag gick utanför dörren vid 20 i nio möttes jag av en vägg av kyla. Upptäckte att 20 minusgrader inte uppskattas av min kropp. Har varit i Hallsta på fotboll idag, Matte hade cup och eftersom jag inte är hemma så ofta kan det ju vara kul att då och då träffa på lokalbefolkningen och iallafall få en skymt av mina KBK-vänner.

Kom hem och tänkte att jag skulle få lite luft och bli av med energi så jag tänkte att en promenad skulle sitta väldigt fint. Haa, trodde jag det, tills jag gått i fem minuter och inte längre kände av mina ben som var helt bortdomnade. Kändes ju bättre att springa så fick studsa fram ibland för att ens kunna fortsätta. Well, vad har jag lärt mig? Sandra, ta på dig ett par extra långkalsonger när det är sååå kallt ute! Okej, jag ska göra det nästa gång!

Doften av ett nytt sällskapsspel

Jag och Johanna kom nyss hem efter att ha varit och köpt ett nytt Trivial Pursuit och när hon öppnade spelet spreds en ljuvlig doft av "nyöppnat". Blir nog till ett premiärspel ikväll men måste bli efter På spåret som ju blivit lite av ett favoritprogram de senaste veckorna. Hur gammal var jag nu igen? Sällskapsspel, På spåret, jag gillar det iallafall!


Spelar det nån roll? Kanske ingen, kanske allt egentligen

Bra framförhållning, jag? Nja jag vet inte det när jag inser att jag nu befinner mig i Kalmar, ska imorgonbitti åka till Hultsfred för att ha en föreläsning (case) 10-13 och sen försöka packa klart till en vecka hemma i Kolbäck och två veckor i USA. Mitt mål är att komma från Hultsfred klockan 15. Vad tror ni? Min packning som bara påbörjats genom att jag öppnat resväskan och lagt i saker där endast hälften faktiskt är saker jag kommer att använda och alltså borde plockas ut. Med detta sagt säger jag inte alls att jag packat för mycket för nej, inte den här gången!

Kanske ska försöka sova nu för att ens komma upp imorgon och hålla ett någorlunda bra tidsschema. Verkar som det smartaste beslut jag tagit på länge. Godnatt!

Ambitions

Försöker finna motivation och lyssnar på Donkeyboy.


Gårdagen i Cloetta Center

Vi började gårdagskvällen med middag med killarna på Mozzarella, någon hade ner bestick på golvet, någon beställde in pasta med flugsvamp, någon drack lite för mycket, eller hur var det? Ingen av dessa var jag. Fortsatte sen till Cloetta Center för att se Håkan, segaste garderobspersonalen jag någonsin varit med om men det slutade ju iallafall bra med själva konserten som var hur bra som helst! Man ser verkligen hur han älskar sin livepublik. Kvällens höjdpunkt var ändå under extranumret när ingen mindre än Lars Winnerbäck kom upp på scenen.



Från vår till vinter

Just som jag trodde att våren började närma sig så vaknar man och ser att det snöar. Vet inte om jag gillar det, gillar det inte alls faktiskt! En sån här dag blir jag extra glad av att jag behöver titta på en resrutt för USA och vilka hotell man kan bo på efter vägen. Jag behöver dig värmen!

Spontanitet

Jag älskar spontana planer som man vet kommer bli bra! Nyss bokades biljetter till Håkan Hellströms konsert i Cloetta Center i Linköping. Så imorgon åker jag, Felizia och Helena till Linköping för att se honom live för andra gången denna månad. Okej, sure det var bara en låt under P3 Guld men då satt jag ju i princip tillsammans med hans crew (eller?!) så det får räknas!

känsloplaneraren.se

Kolla in Kungliga Operans härliga känsloplanerare på http://www.kansloplaneraren.se/ för att se vad du är på för musikhumör. Här har man bytt ut varje station i Stockholms tunnelbana mot en känsla. Och till varje känslostation finns ett utvalt stycke opera- och balettmusik. Jag gillar iallafall idén, någon som är med mig?



Känsloplaneraren, T-banenätet

Love it!


Tenta, plugg & värme

Hur bra känns det inte att börja morgonen med en promenad och sen komma in och få reda på att man klarat en tenta?! Hur bra som helst skulle jag vilja säga och funderar på vad jag nu ska ta tag i, affärsredovisningen, tariffer eller städningen?

Ska nog börja med att drömma mig bort till USA, vilken temperatur kan vi ha där nu mån tro? 28 grader på lördag iallafall, sounds awesome!

RSS 2.0