Otillåtet gods

Passagerare tillåts inte medföra följande artiklar in i säkerhetsskyddade områden eller flygplanets kabin:
* köttyxor
* macheteknivar
* pistoler, revolvrar, gevär, m.m.
* råttgift
* armborst
* harpungevär
* sablar, svärd och värjor
* minor och granater

From the bottom of my heart

Sitter här o skriver en packlista till the BIG TOWN! Hittade grymmaste killen, får goose bumps!


Våga mer än du törs

Okej jag kan ju inte riktigt säga att det blev som jag tänkt mig. Vaknade inatt av att jag mådde piss och jag tvungen att spy. Vi skulle åka vid fem men lurade upp mamma o pappa som fick åka med mig istället. Slutade med att jag spydde 2 ggr till innan vi åkte iväg. Sov hela vägen till Mora och bestämde mig för att åka även fast jag verkligen inte mådde bra. Skam den som ger sig! Man ger bara inte upp ett mål så enkelt. Så jag började min vandring vid 11 och jag kom även i mål. Heltokigt!

Tack Alexandra för skidorna, skönt med både fäste och glid för en gångs skull. Ja förrutom vid tantolyckorna men det är ju sånt man får stå ut med, right?

”I fäders spår för framtids segrar”

Nedräkning

Packar och fixar nu. Blev ju nervös efter att Alexandra sa att hon va det. Vi åker vid 5, jag startar 11. Sänd mig en tanke!

Till Anna


* Ett knyttepass är 1-1½ tim

I Skogsknytteåldern når man friluftsskolornas mål genom att:
Vara tillsammans med engagerade vuxna
Ha roligt i naturen
Vara rädd om allt levande
Vidga sina begrepp genom upplevelser i naturen
Få vana att röra sig i naturen året runt

Ett vanligt knyttepass kan se ut som följer:
Samling: med sång i ring, upprop, presentation av dagens aktivitet.

Forskning:T ex att med mamma i ena handen och ett förstoringsglas i den andra studera hur en myra släpar hem ett barr till stacken, se att myran har fler ben än vi etc.

Fikapaus:
Barnet, inte pappa, väljer var man ska sitta och kan själv öppna ryggsäcken och plocka fram samt hälla upp. (smörgås och termos)

Lekar: Man leker tillsammans vuxna och barn, lekar där ingen blir vinnare,dvs ingen förlorar.

Samling:
Man tar i ring igen och sjunger en "hej då-sång"

Du som gillar barn och naturen, starta en knyttegrupp!




Just another manic monday

Idag har jag haft en sån överskottsenergi, så de flesta råkade ut för mig. Jag ska nu försöka omvandla den till effektivitet eftersom jag har prov i näringslära imorgon. Sitter just nu och klurar på energimängden i fizzyflaskan jag har i munnen. Tar detta på STORT allvar. Som att inte prov var nog imorrn så ska jag också åka långfärdsskridskor. Jag är livrädd och gillar helt enkelt inte idén.

I´m in love


Trött söndag

Dessa trötta söndagar blir bara fler och fler. När man kliver upp ur sängen men är för trött för att göra något. Idag har jag dessutom haft fjärilar i magen för något och som följd kom idominberoendet. The winter is killing me! Iallafall mina läppar så idag tittade jag på bal och studentklänningar. För när jag får sätta på mig en sådan ska det vara sommar, sommar, sommar! Mer om det sen för nu längtar jag till mitt fluffiga täcke.

If the rain must fall

Jag undrar om det är nåt jävla skämt. Fredag den 13e imorgon och alla hjärtans dag på lördag. Va det meningen att det skulle funka?

Wednesday

Tog mig till Hallsta idag för att åka lite skidor. Kan ju inte säga att jag är någon hejjare på det. Väldigt kul att en 70 år gammal gubbe åkte förbi mig med lätthet. Men det visade sig att han var en riktigt trevlig prick så det släppte jag. Ganska bra spår faktiskt men har aldrig märkt av de hemska backarna när jag sprungit där :S Nu kommer min eftermiddag bestå av plugg, plugg, plugg! Har också bestämt mig för att vara duktig och baka lite bröd, för det är verkligen något det inte finns mycket av i detta hus.

Teknikskit

Vaknade av kramp i armen och att Sanna låg som ett plåster på mig. Ganska mysigt faktiskt, hon luktar så gott. Kanske inte lika roligt när man tänker tillbaka på natten, då hon vaknade ett x antal gånger, ville leka med mig och drog mig i håret. Tror hon kände av min bestämdhet, ingen lek före klockan 9!

Fortsatte väldigt bra när jag skulle svara på ett sms o min mobil betedde sig väldigt märkligt och det slutade med att det inte gick att skicka något sms, heller inte att använda någon av knapparna. Mycket irriterande! Och eftersom jag inte klarar mig utan en telefonfgick jag helt enkelt åka och köpa en ny. Nog för att den var från stenåldern och kanske behövde uppgraderas men den va ju min lilla bäbis. Jag älskade den! Förstår ni det? Dessutom ingick det inte riktigt i min budget men vad gör man?!

Men något roligt av dagen blev det iallafall för jag och Johanna gick in på IKEA. Provsatt soffor och skrev upp massa roliga saker man behöver när man flyttar hemifrån. Jag menar det är faktiskt väldigt skoj!

Nu ska jag iväg o gulla med mina kusiner:)


Up, up...and away!

Ibland kan ett miljöombyte vara allt man behöver. Behöver för att släppa de krav och spänningar som alltid finns där annars. Annan luft och annat ljus gör att man piggnar till för en stund. Man kanske väljer att ta tag i något som i den vanliga miljön bara är tungt. Här kanske man gör det med lätthet. Vad jag behövde var lite frisk luft och det var precis det jag fick. Det kändes som att svaren på frågorna bara kom till mig. 

True colours are beautiful, like a rainbow

White touch

Nu flyttar jag upp till kylan och snön en vecka, fast det egentligen är värmen jag behöver.

Fit it, please!

Jag skäms, skäms för att jag låter min kropp bli en stor fettklump. Som en degklump man får stå riktigt länge med om man vill ha den slät och fin. Det är drygt 2 veckor kvar till Tjejvasan och jag har verkligen vilat upp mig inför det. De flesta tränar ju inför tävlingar men inte jag! Kanske inte just bara för det utan jag behöver det verkligenverkligen!

Åker och hälsar på min babe imorrn, då jag ska till Åsarna. Det kommer att bli så skönt och jag fungerar så bra i hennes närvaro. Dessutom ska jag utsätta mig själv för ett litet (läs MEGASTORT) träningsläger. Oh, yeah!



RSS 2.0