Bruce Springsteen i sommar!

Klickade precis hem biljetter till Bruce Springsteens konsert på Ullevi i sommar. Längtar redan, är ju något jag väntat på i många många år. Nu väntar avtalsrätten på mig då tentan är redan på torsdag, känns som att jag inte gjort annat än skrivit tentor de senaste veckorna. Imorgon tar jag tåget tillbaka till Kalmar och myser med Felizia som jag inte träffat på två veckor.

Bra start på denna tisdag!

Helgen som var

Jag hade besök i helgen, besök av min familj. Vi roade oss med en promenad vid Kalmar slott, en trip till Öland och så alla dessa spel, Alfapet, Med andra ord och Geni, allt för att bevisa vem som är bäst. Ja lite så blir det ju, det är ju viktigt att veta vem som är "bäst", är det inte? Vi hade iallafall en mysig helg i min stad Kalmar.

Här är en bild till mormor och morfar, såhär ser campingen i Köpingsvik ut på hösten:







Trött tjej

Ja det är vad man kan kalla mig efter denna morgon. Skulle åka bil med några klasskompisar till Hultsfred och vi skulle åka kvart över 7. Jag vaknar klockan 7 och säger att jag istället tar tåget som går 8.39 med de andra. Jag somnar om och sover över den tiden, vaknar klockan 10 och inser att jag är en stor tröttmössa!

Plugga nu kanske...

33 ways to stay creative

Två heldagar i Hultsfred har passerat och imorgon är det dags för en tredje. Känns som att veckorna flyger fram nu, mitten av november alltså, tyckte jag nyss flyttade till Kalmar. Inatt sov jag kvar hos några tjejer i klassen för att slippa ta det tidiga tåget och såg den här listan på kylskåpet, var såklart tvungen att spåra den. Vet inte vem som har skrivit den men bra är den! Listan på 33 saker du kan göra för att fortsätta vara kreativ och det behöver man vara i många situationer som student!




Kan inte sova!

Sömnsvårigheter, huvudvärk och cravings efter sushi och färska räkor! Hur ska denna natt sluta?


Bus i helgen




11.11.11

Idag är det en "historisk dag" som alla skriver. Tiden man inte fick missa var när klockan slog över till 11.11 den 11.11.11. Jag råkade då befinna mig i duschen när detta hända men jag är glad ändå för denna dag är dagen då jag haft körkort i tre år, dagen innan en tenta som jag ska rocka, dagen då Amanda anländer till Kalmar och dagens då det faktiskt är sol i Kalmar.

Nånstans mellan Kalmar och Hultsfred

Trött, trött, trött Sandra! Va i Hultsfred igår från 12-20 för föreläsning med Calle Blom från Flagstone, avtal stod på schemat.

Tåget kom fram till Kalmar 21.35 och nu sitter jag på det här tåget igen, mot Hultsfred, med avgångstid 5.44. Jag vill sova!! Får vänta med det till jag kommer hem om 12 timmar. Men jag är inte bitter, ha en bra dag!


Te, ljus och ett parti Alfapet

Idag kom Felizia hem efter sin helgvisit i Stockholm. Kvällen till ära tog vi en kopp te, tände lite ljus och spelade ett parti Alfapet. Samboliv när det är som bäst!


Grå måndag

Vilken hemskt grå måndag det här är, ligger som ett täcke över hela Kalmar. Blev väckt kvart i 8 av några snubbar som skulle kolla ventilationen i lägenheten så kunde lika gärna gå upp och plugga då. Pluggat innan 8 har jag nog inte gjort en enda gång i hela mitt liv, det var en ny upplevelse, inte konstigt att jag fick huvudvärk!

För två år sedan i USA var vädret lite bättre denna dag, älskar färgerna på träden.


Kalmar slott, drömhus och palla äpplen

Jag och Sara tog en liten promenad runt Kalmar. Började med en liten tur runt Kalmar slott, en väldigt mysig och fridfull plats. Fortsatte runt i det mysigaste bostadsområdet som finns där jag också hittade mitt drömhus. Exakt ett sånt ska jag ha när jag köper hus!

Vi pallade också lite äpplen på vår väg hem, är ganska säker på att äppelträdet stod på en allmän tomt och att det därför inte riktigt låg något olagligt i denna akt men tycker ändå att det låter lite mysigt att "palla" äpplen. Underbart goda var äpplena iallafall, fyllde fickorna och vår plan är att nästa gång ta med en påse. Ja det såg iallafall inte ut som att någon annan åt av dom så varför låta de gå till spillo?










Söndagsplugg

Jag gör ett nytt försök att bli bästis med Passman. Det smyger in kyla från fönstrena så har tänt lite ljus för att få värme. Dålig isolering!


Ändrade planer

Blev inte riktigt som planerat. Tror inte att Passman och jag kommer att bli vänner då Sara bjöd över mig på lördagsmiddag. Lammstek serverades och jag kommer inte ihåg senast jag åt något så gott!! Ska snart bege oss till Ingela för lite partaj och kanske blir det så att alkoholen får ett försök att förstöra mina förkylningsbakterier.


Vad är väl en lördag

Nu jävlar finns det inget damm kvar i den här lägenheten! Efter några timmars(vad det känns som iallafall) dammsugande och fyra maskiner tvätt har jag rena kläder och ett underbart fint rum. Nu förtjänar jag en lååång dusch och sen ska jag och Donald S. Passman bli vänner, det är iallafall min plan.



Linnea Henriksson - Väldigt kär/obegripligt ensam

Nu har alla lämnat mig för andra platser i Sverige och jag sitter och försöker hitta lite ny musik som jag kan lyssna på när jag ska städa och sortera. Sånt man faktiskt har tid till efter en tenta! Låten som spelats frenetiskt denna vecka här är Linnea Henriksson med Väldigt kär/Obegripligt ensam. Den är helt enkelt obegripligt bra!


Fredag

Andra juridiktentan skrevs imorse, denna gång i upphovsrätt. Kan ju hoppas att det gick bättre än förra tentan! Ikväll har vi haft Idolkväll här, myspys med te och äppelpaj och bara njutit av att det är fredag. Imorgon åker Johanna och Bea hem och jag ska städa, tvätta och plugga. Nästa tenta är ju trots allt redan nästa lördag och till på tisdag ska jag helst ha läst 400 sidor, yippie, livet är bra gött ibland.

Felizia har lämnat mig för Stockholm och en Bon Iver-konsert. Hoppas på att hon fick se hela konserten, det var nämligen så att det tillkom komplikationer när hon skulle flyga från Kalmar i eftermiddag. En fågel hade då flugit in i planet och när det landade och något gjorde att det inte sen kunde lyfta. Herregud alltså, propellerflygplan, jag säger då det!



Jag gråter bara i regnet - Newkid och David från The Concept

Jag bjuder nu på ett smakprov att vad jag fick se i helgen. Newkids Jag gråter bara i regnet, här med David, sångaren i The Concept. Notera framförallt skratten i slutet, så det låter här hemma hos oss.


Kvällsmys

Har precis haft kvällen-före-tenta-fika hos oss med te och cheesecake. Hur skönt som helst att bara släppa allt tentatänk och slappna av för att låta kunskapen sätta sig i hjärnan, eller nåt. När tjejerna gick hem till sitt för att få en god natts sömn började jag fixa med julstjärnan jag köpte idag. Denna bild talar inte ens det lilla om hur mysigt det faktiskt är i mitt rum just nu..


2011-11-03

Hejsan hoppsan, Bea och Johanna här!
Vi har varit i Kalmar sen i söndags och måste säga att vi har haft jätteroligt. Under dom här dagarna har gått runt och kollat i Kalmar, bakat, varit vid slottet, kollat runt i olika affärer och bara tagit det lugnt.
Varje kväll har vi myst med Mambo Jambo te, musik och levande ljus. Vi har spelat alfapet några gånger och varje gång har Sandra lyckats vinna men minst 100 poäng över oss.
OJOJOJ, VAD BRA DE GICK ATT SKRIVA!! NOTTTTTTTTTTT

Tentavecka

Efter en hel mängd massa timmar med näsan i upphovsrätten idag är jag helt slut i huvudet och vill bara sova! Lycklig är jag dock över att Melissa Horns två första album anlände till mig idag. Här gör hon Falla fritt med Maria Mena.


Dags för julmusik!

För flera veckor sen sa jag att jag fick börja lyssna på julmusik så fort det blev november. Idag var dagen kommen och Absolut Christmas-skivan döck upp och avnjöts samtidigt som frukosten imorse. En av mina favoriter är The first noel med Sonja, Sanna och Shirley. Åh, jag vill nästan ha jul nu!



En novemberdag

Efter en heldag i Hultsfred med presenation av upphovsrättsuppgift som vi totalt hade missbedömt, inte för att det spelade någon roll men man blir ju ganska trött påt ändå. Felizia somnade på tåget i ren protest mot vår lärare, eller det är vad jag tror iallafall.


När vi sedan kom hem väntade en överraskning ala syster Johanna och Bea. Dom hade lagat middag åt oss som stod framdukat på bordet när vi öppnade dörren. Det serverades kött, potatis och grönsaker i ugn, sallad och kantarellsås. Maten fick mycket bra betyg vilket också kvällens TVÅ!! efterrätter fick; cheesecake och marängtårta med daim. Nu behöver jag inte äta förrän imorgon!


Kärlek med eftersmak

Helgen spenderades i Hultsfred och på Rookiefestivalen. Festivalen som i 11 år har arrangerats för att osignade band ska ha en chans att visa upp sig och som detta år blev en succé! Slutsålt och publikrekord, grattis till alla er som skapade detta!

På scenen där jag var artistvärd spelade i fredags ett band som jag fann väldigt intressant. På deras hemsida beskriver de sig själva; "Tangerin kan, om man vill, sammanfattas med tre ord och allt började med att musik är det världen håller på sina axlar som en ryggsäck fylld med musik och slutade med att världen blev tre ord kortare".

Låten jag fastnade för heter Kärlek med eftersmak och jag hittar ingen version på YouTube så Spotify it is.

Tangerin – Kärlek med eftersmak


RSS 2.0