I only wanna be with you

Idag startade min "mellan-två-jobb" period. Så vad gör man?



Sommarlov

Jag hann vara hemma i två dagar innan jag fick ett "jobberbjudande". Inte säger man väl nej till en sysselsättning och lite pengar så den senaste veckan har jag varit lärarvikarie. I vilka ämnen då undrar ni? Jo, matte, fysik och data. Kan jag ens det? Nja, inte har jag varit bäst direkt men jag klarade det ändå. Så nu har jag testat på att vara lärare och nej det är nog inget yrke för mig.

Så idag är det alltså torsdag och jag kan börja min helg och också arbetslöshetens tid. Kanske kan ljuga och kalla det sommarlov fram till juli när jag börjar jobba. Arbetslös? Nej det låter inte bra så sommarlov får det bli. Ja nu har jag sommarlov!

This is the thing

När jag kom hem till Kolbäck, eller KBK som vi kallar det här såg jag en skylt där jag faktiskt förstod allt som stod skrivet. Tummen upp på det säger jag!

Jag är också bättre på korrekta svenska meningar än vad jag varit på mycket länge. Alltså ingen riktig språkgroda än. Måste ändå säga lite som Maria Montazami: "Först så tänker jag på svenska, sedan översätter jag till engelska, sen måste jag ju översätta till svenska igen. Det är därför jag pratar lite långsamt ibland". Åh så rätt kvinnan har!

I helgen grillade vi hos Isabell. Solen sken(?) och det var varmt så vi kunde sitta ute. Det är såna kvällar jag saknat i USA, grill&chill. Tjejer i Boston, jag tror ni vet vad jag menar!

 

 



Sista dagarna i Boston

Innan jag åkte från Boston hade vi en liten middag på Cheesecake och jag skojade med Emma och sa att jag ville ha chaufför och röda mattan. Jag var ju verkligen inte seriös men vad väntar mig när jag kommer ut? Jo röda filten(läs mattan). Moviestar oh moviestar!

 

Så i fredags hade jag packat klart och klämt ut den sista lilla tandkrämen som fanns i tuben. Perfekt tänkte jag, nu är jag på väg hem. Vad händer? Jo jag får reda på att min flight är CANCELLED, INSTÄLLD, INGEN SANDRA TILL SVERIGE! Ringer i panik till mamma och pappa som får sköta problemet från Sverige. Jag hinner ännu en gång tänka att jag kommer att få åka båt hem men klarade mig från det den här gången också. Thanks! Fick flyga hem en dag senare bara men sa hejdå till familjen för att sova sista natten hos Malin.

 

Jag, Malin och Emma tittade på årets sämsta Så ska det låta och var riktigt besvikna. Avslutade sista kvällen med Yrrol och jag skrattade galet mycket som alla tidigare gånger jag sett den. Somnade och vaknade.

Vi bestämde oss för att äta frukost/brunch på Eagle's, som ska ha den bästa frukosten i hela världen, typ. Kanske är sina hamburgare dom är kända för förresten. Nån som vet? Vi satte oss på gräsmattan i solen och kikade på baseballmatchen som spelades framför oss. Malin la sig i kaffet och fick en fläck på sin ljusa tröja, mohaha. Vi försökte också att ta ett jättefint kort på oss alla tre med hjälp av självutlösaren. Gick som vanligt, kasst!

 

 

Vi fortsatte sen in till Boston för att njuta av solen och bara vara. Hängde lite i hamnen och var megaimponerade av de stora maneterna vi såg i havet. Nu är jag så trött att jag inte orkar skriva nå mer men iallafall så åkte vi till flygplatsen med alla mina 5 väskor och fick med dom alla hem, hurray! Kramades och skiljdes på Logan Airport. Mitt plan var försenat två timmar och jag var överlycklig! Tänk er bara hur kul det är att kunna strosa omkring på en flygplats när man har 10 dollar(75 kronor). Jag satte mig istället på ett väl valt ställe där jag kunde se alla skumma människor och mina 10 dollar dom fick jag med mig hem.

 


 

 


SWEDEN

Hello alla!
Jag har nu landat i Sverige/Sweden! Jag har inte hittat den svenska sladden till datorn än så kan inte riktigt uppdatera denna bloggisch än Emma och Malin. Ska leta imorgon!
Flygresan tog lite längre än räknat eftersom planet först var försenat två timmar från Boston och sen också lite från Island. Jag fick se Eyjafjallajökull(nåt sånt heter den va?) eller iallafall den gråa röken från den. Den ni!
För alla som vill veta heter flytväst Björgunarvesti på isländska.

Amerikansk afton

I måndags överraskade tjejerna mig med en amerikansk afton. Minipizzor, cheeseburgare, cornbread, caramelpopcorn, lemonade, ja allt det som blivit amerikanskt för oss. Finsång av Malin och Emma, eller var det youtube? Amerikanska nationalsången var det iallafall och en väldigt snygg amerikansk tårta. Kanske kan få bilderna? Tack tjejer!


Amanda 20

Min snyggaste Mandiepandie fyller 20 år idag! Grattis bästaste Amanda!




Concrete jungle where dreams are made of

I lördags efter skattjakten i Boston tog jag, Emma och Malin bussen till New York City. Staden där allt kan hända och där drömmar går i uppfyllelse. Ja, det är väl så just denna stad brukar förklaras.

Vi hittade på Helene och sov hos henne på våning 17. Kanske inte en alltför rolig upplevelse att gå ut på balkongen där när man är höjdrädd. Jag klarade någon minut innan jag fick panik och var tvungen att gå in igen.

Vi vaknade upp nära Times Square. Fortfarande i lägenheten då, inte så att vi fick för oss att ge oss ut i mörkret. Bestämde oss för att ta oss ner till Staten Island-färjan för att kunna se Frihetsgudinnan. Det blåste helt sjukt mycket!

 

New York City Skyline

 

 

 

 

 

Ja som sagt, det blåste och var ganska kallt faktiskt så vi köpte oss varsin New York-hoodie. Ett riktigt bra kap faktisk, Five guys på den!

 

Vi fortsatte upp mot Ground Zero och det är helt sjukt hur höga World Trade Center-byggnaderna var! Det högsta var 526 meter högt, alltså 335 gånger så högt som jag är lång. Inte för att jag är så lång men ni kan ju förstå att det var HÖGT! Dom håller just nu på att bygga upp ett museum och en park som minnesmärke.

 

 

Vi gick också förbi tjuren som ska ge en tur, vi hoppas fortfarande på att den turan ska komma.

 

 

Resten av dagen hängde vi med Kelly Cutrone (ja, jag har sämsta bilden men det är hon!), såg NYC motsvarighet till triumfbågen, hittade på SATC-trappan och gick förbi Magnolia Bakery. Sen var det bara att ta bussen tillbaka till Boston och min sista helg i USA var över.

 

 


Skattjakt i Boston

I lördags var det skattjakt i Boston. Vi var The Au Patriots Team och gick in för det stenhårt. Vi samlade saker med Boston på, blev fotograferade med poliser och andra människor, skrev en sång och rusade runt på Bostons gator. På nästan tre timmar samlade vi ihop 161 poäng och var väldigt glada, trots spöregn! Hur tror ni det hela slutar? Jo vi kommer tvåa, FYRA poäng efter vinnarna! Jag är fortfarande bitter!

Sandra spekulerar

I lördags var Times Square utrymt på grund av sprängmedel som hittats i en bil. Det försöket till att bomba platsen misslyckades men idag har ett mystiskt paket hittats bara en bit från platsen. Man har just nu utrymt delar av Times Square för att undersöka paketet. Det är nu jag börjar tänka om det faktiskt kommer att hända något snart. Vad det kan vara har jag ingen aning om men kommer det att hända runt Times Square eller på någon helt annan plats? Försöker någon varna eller missleda?

Vi åker imorgon till NYC, får se vad som händer.

Hon kommer från främmande vidder

Om en vecka åker jag hem till Sverige så lördagen den 15 maj befinner jag mig på svensk mark igen. Kanske ska säga förhoppningsvis efter allt som händer på Island. Imorgon stänger de flygplatsen på Island där jag ska mellanlanda om en vecka. Hoppas på att den öppnar igen nästa vecka så att min resa inte behöver bli onödigt lång. I helgen flyger tydligen Icelandair via Glasgow men jag läste att man inte ens kunde komma dit. Kanske får mig en semester på Island, vem vet?


Motionärer eller freaks?

Jag och Malin promenerade runt i Chestnut Hill för att leta på huset där Aerosmiths basist bor. Upp och ner för backarna försökte vi hitta den rätta färgen på taket, vilket var så mycket vi visste om hur huset såg ut. Vi är ganska säkra på att vi också hittade det. Vi stannade länge utanför för att kanske få se honom, jag låtsades knyta skorna, Malin joggade på stället och gjorde några Jumping Jacks. Frågan är om man trodde vi var vanliga motionärer eller bara freaks? Vi såg honom inte, det var en miss. Kanske imorgon?


Bulletproof

Förra veckan var jag, Emma och Malin på Target och strosade runt. Hittade några snygga hjälmar som vi starkt funderade på att köpa. Vad gillar ni dom?


RSS 2.0