Sunday, bloody sunday

Glömde berätta om min andra födelsedag. I onsdags var jag ute och åt med familjen på Bugaboo för att fira min födelsedag, igen. Där finns iallafall en massa uppstoppade djur och andra djur som pratar. När man fyller år kommer det tydligen en älg och sjunger för en. Inget undantag när jag fyllde år heller. Kul när alla på restaurangen sitter och klappar, stirrar på mig och sjunger med. Inte direkt vad man är van med som svensk. Men det var en annorlunda erfarenhet.

Hade min andra skoldag igår, sista timmen fick vi titta på en dokumentär från ett museum. Det var den mest tråkiga "filmen" jag någonsin sett. Senare på kvällen såg jag däremot Fame med Sara och Oda, vilken var mycket mer underhållande.

Idag regnar det och jag är fortfarande lite sjuk så det får bli en slappdag. Måste vila tills imorrn då barnen är lediga från skolan och jag råkar veta att det kommer bli allt annat än tyst.

Födelsedag

Jag är trött, jag är hungrig och jag är sjuk. Min förkylning började i tisdags och känns som att jag sovit konstant sen i onsdags, när jag inte jobbat då. Har inte hittat mirakelmedicinen än men får hoppas det går över idag för imorgon ska jag till skolan.

I vilket fall måste jag berätta lite om min födelsedag. Vi hade en mysig middag med familjen på kvällen med mat och tårta. Fick lite presenter av dom, en jättegosig isbjörn av barnen. Dom älskar ju stuffed animals:) Vi åkte sen till Starbucks där vi mötte alla svenska tjejer. Tack Helene för den fina sången och presenterna, verkligen gulligt!

Det här var också dagen innan Ronja och Malin åkte hem så nu är jag ensam här i huset. Kanske är nu det börjar på riktigt fast jag varit här i nästan 6 veckor.



19, snart 90

Ja må jag leva, ja må jag leva.
Ja må jag leva uti hundrade år.
Javisst ska jag leva, javisst ska jag leva.
Javisst ska jag leva uti hundrade år.

Hurra!



Ja när man inte har någon annan som sjunger för en när man fyller år får man väl sjunga lite själv då. Vaknade imorse av att det kliade i halsen och så tog jag en medicinsup av något slag. Det hjälpte för stunden men nu kliar det i både halsen och i näsan. Vill verkligen inte bli sjuk så får ta på mig vinterkläderna framöver. Eller iallafall när man är inomhus, freezing!

Ikväll ska jag gå ut och äta med tjejerna eftersom vi måste fira min födelsedag lite och imorrn åker ju Ronja och Malin home to Sweden. Kul för dom, tråkigt för oss. We'll miss you guys!


Måndag = ny vecka

Klockan är inte ens 11 och jag har redan hunnit jobba 2 timmar, fått iväg barnen till skolan, tränat och duschat. Känns väldigt skönt att kunna gå upp så tidigt på morgonen så man faktiskt får något gjort. Igår var jag, Helene och Patrizia på mallet och shoppade lite. Har ju knappt något att sätta på mig nu när det börjar bli kallare. Hittade ett par snygga jeans för 15 dollar, fattar ni?! det är typ gratis! Hade en liten mysig middag med Helene och C på kvällen och massa snack.

The mailman var nyss här och han hade med sig ett brev till mig, woho, första brevet! Brevet innehöll ett kort från mormor och morfar som påminde mig om att det tydligen är min födelsedag imorgon. Ni ska höra vad det tisslas och tasslas här. Mina barn älskar nämligen tårta och födelsedagar betyder tårta.

Nej nu ska jag lösa dagens sudoku i tidningen och sen titta på ett avsnitt av Idol. I väntan på att Ronja kommer tillbaka från Florida, för då vill jag höra om allt kul hon och Malin gjort.

Puss&kram


Ledig helg

Min första riktiga långlediga helg vilket jag kände att jag verkligen behövde. Började med middag på California Pizza Kitchen och premiären av Love happens. Väldigt bra film men ryktet går om några storbölande tjejer. Vår servitör lämnade ett fint litet meddelande på notan, efter att jag gjorde bort mig lite. Jag trodde ju faktiskt inte att man kunde heta Norway i efternamn, jaja.


I lördags hade jag klockan på 7 för en dag på Six flags i Simpsons hemstad, Springfield. Jag, Helene, Lovisa och Patrizia hade en hur rolig dag som helst med pirr i magen, bultande öron, Johnny Rockets, tekoppar, promenad med Tweety och blöt tjej vilket sedan resulterade i massa skratt och revenge! På kvällen hyrde vi The last house on the left och hade en skräckkväll hemma hos mig. Hemsk film men den är värd att se!

 


one month

En månad idag då och fler ska det bli. Har börjat använda löpbandet i huset så jag inte behöver se ut som det sockertroll man blir när man är här. Barnen är i skolan och jag orkar inte göra nåt alls idag tror jag. Ska checka YMCA, motsvarighet till Friskis&Svettis skulle jag tro. Kanske börjar där nästa vecka så man har en sysselsättning under dagarna. Har min lediga helg nu i helgen så ska antagligen åka till Six flags och åka massa läskiga karuseller med tjejerna.



Nåt att tänka på:
När man i Sverige säger att man är sen är man egentligenfem minuter tidig, men ber ändå om ursäkt för att man är sen. I USA när man är sen är man verkligen på plats en timme efter och är högst förvånad att det faktiskt är folk på plats.

Första aupairmötet: Check!

Idag har jag varit i USA i fyra veckor! Vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen men mycket har jag iallafall gjort.

I lördags var jag collegebrud för en dag. Började min klass på MassBay som heter Journey through North America. Kan väl inte säga att det var det roligaste jag gjort men ett lindrigt sätt att få mina credits på.

Igår hade jag mitt första aupairmöte. Vi skulle paddla kanot i Hopkinton State Park och på morgonen var det kallt så jag tog med min extrakläder och tom fingervantar. När jag kom fram hade också solen kommit fram vilket resulterade i en svettig dag. Mer passande klädsel hade varit shorts och linne, alltså inte mina svarta byxor, linne, tröja + jacka.

 

Efter mötet mötte jag Helene på mallet, som vanligt, där vi strosade omkring och fick tiden att gå. Och ni ska se vilken halloweenhets det är nu alltså! Man får brottas fram i affärerna genom utklädnader, godis och dekorationer. Jag är verkligen på rätt ställe om jag vill skrämd för livet.

Nu ska jag äta amerikanska pannkakor och sen börja planera en resa till ett varmt place.

11 september

8 år sedan och när man befinner sig i USA påminns man vart man än går. Flaggor, tidningar, radio, tv och på människorna. Det är som att alla tänker till lite extra just denna dag.

Jag hedrade landet genom att spendera lite pengar i Boston. Allt är så billigt här, vet inte om det är till min fördel eller nackdel men det känns bra för stunden iallafall. Har precis ätit lite kinamat, ska ta mig ett nap sen är den fullt ös medvetslös med barnen hemma. Ska på Wild West på Anas skola senare, jihaa!

Hur amerikanare raggar

Har glömt att berätta om vad som hände förra veckan. Jag, Ronja, Malin och Sara var på väg hem från Natick när en bil med fyra killar kör upp bredvid oss. Dom tutar och försöker ge oss deras telefonnummer genom att visa siffrorna med fingrarna. Jag menar, hallå?! Det fortsatte nästan hela vägen hem men när dom förstod att vi inte var intresserade kunde dom ju inte göra annat än att sluta. Vi tjejer var mest irriterade över att dom distraherade oss när vi lyssnade på 100 % Barn-skivan. Man blir verkligen inbiten av det här jobbet.

Trött och avundsjuk

Har haft barnen hela dagen idag så jag är helt slut. Man måste verkligen ha bra fantasi för att hålla humöret uppe på mina kids under en hel dag. Får vila upp mig imorgon när jag bara har dom på morgonen och efter skolan, alltså ledig på dagen. Hoppas jag får se lite sol!

Ronja och Malin åkte till Florida idag och jag är SÅÅ avundsjuk! Vi hade en liten avskedsmiddag på Cheesecake Factory igår och ni ska smarra på deras mat och dessert, yummie!

Börjar skolan på lördag, kanske den lättaste skolstarten eftersom det bara är 3 lördagar jag kommer vara i skolan som avslutas med resan till Washington D.C för att se Vita huset och andra grejjer.

Måste önska mig något också eftersom det är 090909 idag, so make a wish!

Provincetown

I fredags åkte jag med familjen till deras hus i P-town. Nog för att jag hört att jag skulle få se det mesta men jag säger bara wooow! Det var helt crazy, säger bara white party, pink party, levande statyer, en massa folk och strålande sol. Jag har sett alla typer av människor och jag kommer aldrig i hela mitt liv bli förvånad av någon slags utklädnad eller personlighet efter det här. Men det var en skön helg, jobbade på min solbränna och shoppade på Marc Jacobs. Hittade snyggaste gummistövlarna men dom var alldeles för stora, buhu

Idag är det Labor Day här in the states, har inte en aning om vad man egentligen firar men det kanske inte spelar någon roll.

Hur har ni haft det i Cypern girls?


Skolstart

Jag har väl aldrig varit gladare av att skolan börjar. Idag är båda barnen i skolan och det är lite frid i huset vilket är SÅ skönt. Man kanske tillochmed kan få lite gjort idag eller bara vila upp sig inför kriget när dom kommer hem och det är läxdax. Igår gjorde vi chokladbollar med färgglada sprinkles, väldigt vackra. Funderar lite på vart jag vill åka när jag läser mina poäng. Tror jag vill åka till Montreal, vad tror ni om det? Niagarafallen vill jag iallafall till!

Hm, kanske lär mig spela lite piano här också. Än så länge kan jag bara spela Birthday Party, jag börjar bli bra, jajaja!


RSS 2.0