Just gotta keep going


Jag får liksom ingen ordning

Kan någon säga mig varför barn sover så lite? Hur "mina" barn kan gå och lägga sig senare än mig men ändå vara fulla av liv(läs: skrik) tre timmar innan jag ens funderat på att öppna ögonen. Och definitivt inte ägnat en tanke på att gå ur sängen.

Vaknade runt halv 8 imorse av att jag var täppt i näsan så jag var bara tvungen att gå upp och snyta mig för att jag skulle kunna somna om. Tänkte ju inte gå upp så tidigt en lördagsmorgon. När jag snytit mig hör jag små fötter springa uppför trappan och jag hör; I'm glad your awake, can you come downstairs and play Mario with me?(jag är glad att du är vaken, kan du komma ner och spela Mario med mig?). Notera här att jag knappt öppnat mina ögon utan dom är halvt stängda och jag är fortfarande i en dröm där jag tror mormor och morfar har köpt två kattungar. Drömmen kändes så sann så jag nästan tror att ni gjort det men det har ni väl inte?

Jag svarade nåt med att jag kommer ner om en stund, ska bara sova lite till. Hur bra jag nu trodde det skulle gå när jag har två barn precis under mig som spelar Mario. Älskade lördagsmorgon!

My life is a game

Jag vill verkligen ha ett Wii när jag fyller år! Får bli nästa grej på listan, dyrt men det är ju SÅÅ kul.

Gjorde mig en liten gubbe på Fit och vips där var jag med namn, födelsedatum, längd och vikt. Fick göra lite test innan jag skulle börja träna och vad händer, jo min "tränare" säger att jag är underviktig och måste gå upp i vikt. Så i USA är jag alltså underviktig och tränaren ville att jag skulle ha ett mål för hur mycket jag skulle gå upp i veckan. Hm, lätt som en plätt! Bara äta upp godiset jag köpte på Target häromdagen och proppa i mig några kakor. Jag som trodde att träna var det jag behövde göra men ack så fel jag hade!

Har också spelat så mycket SuperMario idag att det känns som jag är en mariogubbe. Studsade upp för trappan, hoppade upp och slog huvet i taket för att det kanske fanns en pingvindress där, men icke. Bara att springa vidare för att inte bli utknuffad ur skärmen. Kan också säga att jag fick skriva skärmen tre gånger innan jag fick in rätt stavning; schermen, shärmen..eh...SKÄRMEN! Vad händer med min svenska?

It's not what it seems but it is

Jorå, nog kom "snöstormen" igår, mycket snö på en gång och väldigt blåsigt. I ren protest köpte jag ett par flipflop för bara 1 dollar(7 kronor)! Det är vad jag skulle kalla fynd.

Ska idag försöka mig på Yoga på Wii Fit, mycket spännande! Annars så är det fredag om någon missat det och dagen jag längtar mest till vecka efter vecka. Imorgon blir det sovmorgon!

A little piece of this dream

Igår sken solen och jag kunde verkligen känna doften av vår. Och det är precis det man behöver nu, lite sol men vad händer? Kylan kommer tillbaka. Så jag sitter här nu och väntar in snöstormen jag hört ska komma förbi senare idag.

Försöker scrapa lite men jag vet inte om det riktigt är min grej, än..


ANGEL 20

GRATTIS ANGEL PÅ 2OÅRSDAGEN!

Yes may she live
yes may she live
yes may she live over a hundred years
certainly shall she live
certainly shall she live
certainly shall she live over a hundred years
and when she has lived
and when she has lived
and when she has lived over a hundred years
yes, then shall she live
yes, then shall she live
yes then shall she live over a hundred years

A four fold cheer for Angel!
She cheers!
Hip Hip Hurra Hurra Hurra Hurra

 


Ain't no sunshine

Tråkdag med spöregn och grå himmel. Vill bara gå och lägga mig igen. Det enda som är bra är att det är 11 grader varmt idag, men vart är solen??


Fynd

Igår skulle vi se filmen The lovely bones. Självklart var vi ju också tvungna att ha lite godis under filmen som var drygt två timmar. Svängde in på Walmart och vad hittar man? Jo, att den minsta påsen var gigantisk, men billig. Så köpte en enkilospåse med Sour Patch för 4 dollar(28 kronor) som antagligen kommer räcka tills jag åker hem.

Filmen var inte den bästa jag sett, för långdragen med detaljer som inte spelade någon roll egentligen.


In an mmm bop

Sitter här och lyssnar på gammal musik och jag hittar då ett par riktiga godingar. Faktiskt roligt att lyssna på och höra vad texten egentligen handlar om. Det man inte alls tänkte på när man var 11 år.

Plant a seed, plant a flower, plant a rose
You can plant any one of those
Keep planting to find out which one grows
It's a secret no one knows
It's a secret no one knows


In an mmm bop they're gone.
In an mmm bop they're not there.
In an mmm bop they're gone.
In an mmm bop they're not there.
Until you lose your hair. But you don't care.


You better run, you better do what you can

Jag har precis gjort dagens träningsinsats och bara sprang och sprang. Har nu efter lång eftertänksamhet kommit på att jag verkligen tycker att det är skönt. Man får en stund att tänka till och få ut alla bekymmer.

Just idag tänkte jag på Haiti. Något alla kan göra är att skänka ett bidrag, vilket man kan göra via många organisationer.


Rädda Barnen är en: https://www.rb.se/geengava/pages/geengava.aspx

- Via sms: skicka 10KATASTROF (10 kr), KATASTROF (50 kr) eller HAITI200 (200 kr) till 72950

 

 

Vad räcker pengarna till?
- 230 kr: tre presenningar eller stora plastskynken för att ge skydd åt familjer


- 175 kr: sju myggnät för att skydda barn från malaria eller ett hygienpaket med tvål, tvättmedel, tandkräm och tandborstar


- 115 kr: sex vattenhinkar





Coming for you

Igår bokade vi hotell till de första dagarna i Cali. Första natten har vi bara ett random hotel nära flygplatsen så vi på morgonen kan hyra bil och ta oss ner till San Ciego, underbara SD!

 


Timbaland

Var igår på House of Blues för att se Timbalands spelning. Hade också läst att Jay Sean och Jojo skulle vara med i showen och visst var dom det, på en screen. Kan inte säga mer om spelningen än att Timbaland var cool men inte så mycket mer än det. Funkar lika bra att lyssna utan att se honom.

Dom bästa under kvällen var förbandet; Honor Society



Valhysteri i Massachusetts

Idag var det val i MA.
Martha Coakley eller Scott Brown som U.S. Senate?

Valet innebar långa bilköer, extra nyhetssändningar och problem att lämna och hämta barnen från skolan. Har dessutom snöat en decimeter. Jag undrar om snödagarna kommer snart?

Här ska ni också få se Buddha som jag gjorde i lera här i helgen, fin eller hur?!


National Hockey League

Idag åkte jag och Malin till TD Banknorth för att se Bruins - Ottawa. En match som bjöd på jubel, domartabbar, 2 mål av Daniel Alfredsson, skratt och slagsmål. Vi hade jättebra platser och det är ju bara synd att jag inte har en bättre kamera som kunde ha fått in känslan. Det får fixas till nästa gång!

Kommer faktiskt inte ihåg resultatet men tror det blev 5-1 till Ottawa där på slutet. En bra Martin Luther King Day!

 


Targets egna varor

Jag har hittat ett perfekt måste för en liten studentlägenhet!



If I can make it here, I can make it anywhere, that's what they say

















5 månader

Idag har jag varit i UsaT i fem månader. Det "firar" vi med highlights och Absolute Dansband.

För dina blickar mitt hjärta tickar och jag förstår nu för mig finns bara du.
Jag ringer på fredag, så syns vi på lördag.



Providence

Idag vaknade jag av att solen sken och plusgraderna var på min sida. Vi bestämde oss för att ta oss till Providence för att upptäcka staten Rhodes Island. Med en lite halvdålig start i fel distrikt slutade det desto bättre med att vi hittade Cafe Choklad, vars ägare var gift med en svensk. Allt stod på svenska och vi kände oss hemma. Vidare till IKEA och Target, med "Targets egna varor" som fokus. Nu väntar myskväll med tacos och skitsnack.

 


Pa's B-day

Grattis pappa på födelsedagen!



Last night

Igår firade vi Saras 20årsdag med middag på Cheesecake, tårta, ballonger och presenter. Mycket skönsång och skratt blev det under kvällen, som avslutades med picknick på vårt eget sätt i Saras kök.
Hoppas din dag var superduper!



Sara 20

Idag är det JärnSaras 20 årsdag, GRATTIS!




A thousand miles

Jag bara älskar mitt senaste tillskott i min skogarderob!




Snowtubing

Igår åkte jag, Malin och Oda för att prova på snowtubing. Något som jag inte alls hört funnits på ett arrangerat sätt som detta men såhär går det till:

Måste säga att det här var något av det roligaste jag gjort! Alla som får chansen ska absolut ta den, så himla kul. Lite halvkallt dock eftersom man åker lift upp för backen. En lift som funkade lite som den själv ville och inte alls var den bästa liften jag åkt. Men upp kom vi och ner gick det fortare. Med sönderfrusna tår, varm choklad, DD-provning och ont i magen efter allt skratt var vi sen nöjda efter 2 timmar.

 

 


Dagens skratt

Skrattar fortfarande åt Malin som igår krympte sin tröja från stor till superliten. Jag provade den som ny och då räckte den till knäna, jag provade den igår och det blev en magtröja.

Conclusion/Slutsats: Tvätta inte kläder som är märkta HANDTVÄTT i tvättmaskinen!

Såhär mycket skrattar vi åt det Mallan!


Big mistake!

Gör aldrig pannkakor på fullkornsmjöl. Smakar helt enkelt inte som vanliga pannkakisar.

It's Poccas B-day!

Grattis Erik på 6 årsdagen!

Grattis Rebbz på 18 årsdagen!

Antar att du ser ut som en pepparkaka efter Thailand och jag väntar på att Håkans bar ska starta så jag får följa min star! Så till alla: Checka in Håkans Bar på Kanal 5 i vår eller när det börjar.


PH

Lite halvtråkigt är det faktiskt att vara sjuker. Men istället för att vara duktig och träna och dona har jag catchat up med Paradise Hotel och har dessa dagar sett 16 avsnitt, så snart tjejer. Snart kan jag också vara med i era diskussioner, very good!

Spring 2010

13 Januari         Snowtubing med Malin
18 Januari         NHL: Bruins - Ottawa, dessutom megaplatser!
19 Januari         Timbaland/Jay Sean/JoJo-spelning
10-17 Februari   KALIFORNIEN
27 Feb - 9 Mars Mamma, pappa, Mattias & Johanna in Boston
4 Mars              NHL: Bruins - Toronto + 200 dagar i USA
17 April            Orlando, Florida



Saturday Night

Ni vet hur det är när man är förkyld och man känner att man måste nysa. Precis när nysen kommer inser man att man inte har något papper i närheten och måste nysa ut allt i handen. Det hände mig nyss och det är så himla äckligt! Nästan det äckligaste jag vet, efter korv;)

Har jobbat kväll idag men tänk att det kan vara så lätt att underhålla en femåring en lördagskväll. Bara låtsas att man är i en biosalong, make some popcorn och starta en film. När den sen är slut säger man att klockan är JÄTTEMYCKET och att han egentligen skulle ha sovit FÖR LÄNGESEN! Även fast man då måste gå och lägga sig har man haft en superbra kväll och varit uppe längre än vad man egentligen får, om man faktiskt kunde klockan. För den var ju egentligen inte alls så mycket som någon sa att den var.

Yrrol

Okej, jag hade faktiskt mer magkramp att visa idag. Vi satt nämligen och kollade på klipp från Yrrol också. Detta är absolut en favorit!



Svenska Hollywoodfruar

Eftersom jag varit i USA när Svenska Hollywoodfruar visats har jag inte följt det hemma. Har ju hört en massa snack om det så kände att det var på tiden att se vad det faktiskt handlade om. Så häromdagen såg jag det första avsnitten och kunde inte sluta skratta.

Vad är det med dessa människor, de är hilarious! Och nej, det finns faktiskt inget bra svenskt ord för det. Ikväll invigde jag programmet för Malin och Patrizia och de gillade det lika mycket som jag. Okej, lite efter är jag i den här diskussionen men det är ju SÅ underhållande!

Marias Montazamis bästa kommentarer:

"Jag lärde mig faktiskt att göra kaffe för ett år sen, så jag har blivit expert."

"Alla mina kompisar är väldigt hälsoinriktade, tänker mycket på utseende och att se ung ut och må väl. Det kanske är en som inte ser så bra ut."

"Jag och min sambo har ett jättebra system som fungerar för oss. Han betalar allt..toppen!

Fast något som man faktiskt inte förstår hemma i Sverige är när svengelskan kommer fram. Man undrar ibland om folk är dumma i huvet där dom blandar engelskan och svenskan som dom gör. Ska berätta att det är HELT NORMALT om man pratar båda spåket regelbundet. Funderar ibland på om man själv gått och blivit knäpp.


HELP

Vilka vill jag ha?




Take a deep breath

Idag är jag tydligen miserable(att man känner sig bedrövlig/nere/usel). Visst jag är lite snorig och det kliar i min hals men SÅÅ sjuk är jag inte! Att bara en liten förkylning ska förstoras upp, behövde inte ens skjutsa barnen till skolan. Nej, det är inte bra att anstänga sig när man är sjuk! Sure, det är snällt men please..

Det som är bra med att vara sjuk är att man inte behöver känna sig tvungen att göra något. Så det är precis vad jag tänker göra idag, INGENTING!

Jag älskar torsdagar

Idag är det torsdag och det betyder att våra maids kommer hit och städar hela huset. Idag kände jag också för att göra det ordentligt och stoppade in mina lakan i tvättmaskinen. Jag älskar att sova på nytvättade lakan!

California here we come

Idag bokade vi äntligen vår Kalifornienresa. Om exakt 5 veckor, den 10 februari sätter sig jag, Malin och Patrizia oss på planet från Boston till Los Angeles. Staden jag alltid velat komma till och det ska bli SÅ underbart bra! En vecka är det planerat att vi ska vara Calibesökare och vi drömmer oss bort. Tänk er bara LA, Hollywood, OC, San Diego, Mexiko och allt vad vi har att vänta oss. Kommer bli awsome!

 





Ett helt normalt samtal

INSIDER

P1 - Min mage kurrar, är det nåt fel på mina bajsrör?
P2 - What, menar du dina tarmar?
P1 - Så heter det jaa.
P3 - På tal om det så åt vi räkor idag.



Är detta ett skämt?

Jag slutar aldrig förvånas av den amerikanska livsstilen. Inte ska man få tanka bilen själv nu heller!

Idag var det dags att tanka bilen..igen. Jag rullade ner för sista backen till bensinstationen och vad händer? En man viftar med händerna och ser ärligt talat besvärad ut av att jag faktiskt går ur bilen.

Mannen som jobbar på macken: What do you want?
Jag: Ehhh, I don't know, I always just put in the gas myself. I don't know how to do this?
Mannen: Is this a joke?

På svenska:

Mannen: Vilken typ av bensin vill du ha?
Jag: Inte vet jag, jag brukar alltid tanka själv. Hur gör man sånt här?
Mannen: Är detta ett skämt?

Uppmärksamma att det roliga inte riktigt går fram på mitt modersmål.

Poängen här är att det faktiskt inte är uppenbart att man någon gång tankat en bil även då man kör den. De bekväma amerikanarna kör alltså bara fram, vevar ner rutan och räcker kreditkortet till mannen som ska tanka bilen åt dom. Skitsmart egentligen va? Jag menar, det är ju så jobbigt att gå ur bilen och knappa in vilken bensin man ska ha. Tack USA!


STARBUCKSTISDAG

Idag är det tisdag och det betyder att vi har haft vårat veckomöte på Starbucks. Idag var vi hur många som helst och de flesta kom väl för att säga hejdå till Matilda som flyttar till D.C imorgon. Järngänget kommer aldrig bli detsamma men med mössan och våra pinkymoves känns det lite lättare. Du kommer att få det superbra Matildur!

Hälsa Sverige Tess!

 


Kaffekokarkokboken

Måste tipsa om den roligaste tjejen. Hon som inte gillade att laga mat och endast hade en kaffekokare inne i sin studentlägenhet. Som hon började använda som spis. Inspireras av denna sköna tjej!

http://kaffekokarkokboken.blogg.se/



Did you hear about the Morgans?

Järngänget drog till Framingham för att se Did you hear about the Morgans eller på svenska; Har du hört ryktet om Morgans? Som tydligen har sverigepremiär den 8 januari. Här har den redan gått någon vecka och det är såna småsaker som man uppskattar när man är här. Den var i vilket fall väldigt bra, som alla andra precis likadana kärleksfilmer, så gå och se den i Sverige i helgen.

Eftersom jag inte hittade på något bra nyårslöfte... i år heller.. SÅ snor jag ett från en smart kvinna här i kretsen. Ett som går mer än bra att bryta. Mer godis och mindre träning!

Flashbacks of 2009


Congratz IronMalin

Grattis Mallanbrallan på din 24årsdag!


Som vi började fira igår med en shoppingtur till Wrentham. Mycket bra fynd hittade jag och en väldigt bra dag. Idag åkte järngänget in till Boston och shoppade ännu mer. Helt tokigt mycket rea är det nu och det är något jag verkligen gillar! Är nu tvungen att köpa lite fler galgar till min garderob för som det ser ut nu funkar det inte. När det började mörkna hittade vi en mysig italiensk restaurang i North End. En väldigt bra helg helt enkelt!

Kom hem för en timme sen och har försökt hänga med i JVM-uppdateringen. Så hittade jag alldeles nyss på att jag kunde kika på matchen på SVT Play. Så nu kan jag tillochmed titta på sista perioden där alla mina landsmän spelar.

Roadtrip och nyår

I torsdags gick vi upp tidigt för att ta oss en liten roadtrip till Vermont och Sara som vi skulle hämta upp. Jag, Emma, Malin och Matilda laddade upp med snacks och bra musik efter vägen och det hela gick väldigt bra TILLS det började snöa och vi faktiskt kom fram till Vermont. Bilar som kört av vägen, torkarblad som knappt funkade och sen bron, bron som tog oss vidare till de sliriga uppförsbackarna som hade kunnat sluta i sjön.

När vi sen kom fram till där Sara skulle bo visade det sig att det inte alls var rätt. Det blev jacka och vantar på för en spaning efter mottagning till telefonen. Vi hittade tillslut rätt väg och vi blev då överraskade av laman Rutger. En riktig goding det där! När vi såg backen som skulle leda oss till huset var det bara att sucka, gå ur bilen och börja knuffa. Det hela blev en aning för tröttsamt och när Sara kom för att möta oss var vi tvungna att gå uppför. Inte så kul faktiskt när det är en sådär seg lutning och man är en aning småseg efter en fem timmars bilresa.

10 timmar efter vårt startande och ett antal stopp senare var vi hemma hos Sara för att räkna ner till det svenska nyåret och sen åkte vi hem till mig för middag. Nedräkning vid Times Square, mat och bipbop var våran kväll. Så Gott Nytt År!

 


Happy New Year

Gott Nytt År från Boston och en stor kram från mig


RSS 2.0