Cause tonight

Idag och imorgon är det Rookiefestivalen som härskar här i Hultsfred. Jag ska jobba och snart beger jag mig till platsen där vi pluggar, äter, skriver tentor och tydligen har festival också - skolan!



Halloween again

För ett år sen var jag i Salem, Massachussetts på häxjakt. Idag sitter jag i Hultsfred, Sverige och fryser. Något säger mig att det inte kommer att bli en Halloween som den förra året..


Vad hände egentligen?

Någon som kan säga mig vad som var på G på Kubiken(vad heter det nu, Hemköp?) idag runt halv 6? Jag var där med min korta inköpslista men möttes av en väldig trafik. Fanns inte en enda parkeringsplats och bilar stod huller om buller. Parkerade vid dagis och går in i affären där alla 3!! kassor är öppna och kön ringlar sig så långt man kan se och lite till. Vilket alltså betyder att det är kö i halva mataffären! Vänder och åker upp till Hallsta för att handla. Men vad hände egentligen, medlemskortsrabatter kanske?

View från en tänkarplats

Ibland behöver man bara rensa sina tankar och jag tror jag har hittat en bra tänkarplats, ungefär som den Nalle Puh har. Eller visst är det han som har en, nu blir jag osäker?!


Bandsläpp P&L 2011

Idag släpptes de första banden till Peace & Love 2011. Bland annat dessa kommer till Borlänge 28 juni - 2 juli:

  • Daniel Adams-Ray
  • Oskar Linnros
  • The Sounds
  • Maskinen
  • Kapten Röd

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs225.ash2/50294_147160931986057_4627_n.jpg


I woke up and it was fall

Tog igår en promenad i ett höstigt Kolbäck. Det är så fint med alla färger! Hoppas att snön nere i Hultsfred är borta när jag kommer hem nästa vecka.


Rookie 2010



Jag gillade hösten trots allt..

Men några som gillar snön är dagisbarnen utanför mitt fönster. Ska nog köpa mig en pulka;)



Det snöar!

Snö, SNÖ?! Det var verkligen det sista jag ville ha just nu. Hoppas att den inte är kvar när jag vaknar för här i Hultsfred kommer det verkligen inte att funka med snö. Nej, jag tror inte det.

Annars så har det känts som en enda lååång skoldag. Åkte dit till 9 och åkte hem vid halv 7 men ja lite fick vi ju gjort iallafall. Kanske att man skulle försöka sova lite. Imorgon börjar vi med marknadsföringskursen.



Skypeföreläsning

Jaha, föreläsningen började idag klockan 13. Åkte till skolan och möttes inte som vanligt av vår lärare i fysisk form. Nej denna dag var han hemma i Göteborg så vi hade den tre timmar långa föreläsningen via skype. Rätt intressant faktiskt och det gjorde min dag! Tänk så smart...

Eftermiddagen och kvällen bjöd på grupparbete, Paradise Hotel och Champions League. Nu ska jag sova, nattinatti..

Pics från fredagens tentafest

Temat var barnkalas om någon undrar varför vi ser ut som vi gör!


Från Småland till Sthlm

Nu har vi bytt ut Smålands mörka skogar till Stockholms brus. Snart dags att sova för att imorgon spendera dagen på Rival. Titta bara vad vi ska hinna med innan lunch;

9.15 Stim Music Expo 2010 invigs.

9.30 Politikerduell

Valet är avgjort. Vad händer nu? En bred kulturdebatt med fokus på musik och musikskapande. Vad har musiken för värde? Vilka kulturpolitiska satsningar vill politikerna göra de närmaste åren? Hur ska musikskaparna få betalt för sitt arbete om fildelningen skulle släppas fri? Hur använder politiker musiken för att påverka?
Lag 1, musikskaparna: Lasse Andersson, Kathrine Bergström, Alfons Karabuda, Chrichan Larson, Martin Q Larsson och Lina Nyberg.
Lag 2, politikerna: Fredrik Federley (C), Siv Holma (V), Andreas Carlson (KD), Agneta Gille (S), Tina Ehn (MP) och Christer Nylander (FP).

10.30 Kort paus.

10.45 Hitstoria – så skapades hiten med Lisa Miskovsky

Lisa Miskovsky skrev (tillsammans med Max Martin och Rami Yacoub)Another shape of my heart som blev hiten Shape of my heart med Backstreet Boys. Hur kom den till och vad hände sedan? Lisa Miskovsky berättar hitstorien.

11.15 Internationella co-writes – med världen som arbetsplats

Världen har krympt i och med den digitala utvecklingen och utökade kommunikationer. Sverige har i dag flera internationellt framgångsrika musikskapare som gör musik tillsammans med kollegor över hela jorden. Hur går den skapandeprocessen? Måste man sitta på samma ställe eller fungerar det lika bra att skicka filer från en studio i Sverige till en annan i USA? Några av Sveriges största musikskapare bjuder på anekdoter. Obs! Programpunkten hålls på engelska.
Medverkande: Låtskrivarna Andreas Carlsson, Jörgen Elofsson, Aleena Gibson, Teron Beal och Fredrik Thomander.


Nattinatti säger vi




En vanlig helg i Hultan

Gårdagen gick i softartemat. vaknade upp hos Felizia, vi tittade på Idol och jag kramades med koalan Sam. Vi tog på eftermiddagen en välbehövlig promenad till Rönnvägen/Barrvägen(vart ni nu bor?) för lite gossip från fredagskvällen.


Vad hände igårkväll då? Tänk er att först åka till skolan för att gå ut och sen faktiskt betala för att komma in i skolan. Vad går jag på för skola egentligen?

Igår var det premiär för Nya Metropol, "utestället" i Hultsfred. Metropol som dessutom är restaurangen som ligger i samma byggnad som skolan. Förfesten var hemma hos mig med Med andra ord. Marias var bäst:

- Vad heter den äldste smurfen?
- Gandalf!


När vi sen cyklade vidare såg vi att det faktiskt finns folk i Hultan. Vart kom alla ifrån? Inte kunde jag prata med någon heller eftersom jag nästan tappat rösten. Det är förskräckligt jobbigt att försöka kommunicera i en lokal där ett band spelar och man inte har någon röst kvar. Avslutades med en iskall cykeltur hem, skulle behöva en barnoverall nästa gång!



Nu blir det pyttipanna sen ska jag och Mikaela bege oss till Stockholm för att imorgon gå på Stim Music Expo.

Astrid Lindgrens Vimmerby

Efter tentan igår åkte jag, Felizia och Mikaela in till Vimmerby och njöt av solen.


 


Tenta; check!

Imorse var det minusgrader när vi skulle bege oss till tentan. Märkte att alla i klassen inte alls var lika lugna som mig och det känns ju alltid bra. Eller inte för dom men för mig. Efter lite drygt tre timmar ansåg jag mig vara klar och lämnade in tentan. När jag kom ut sken solen och termometern visade på hela 7 plusgrader, det ni;)

Nu ska det här festas i bygden!

Uppdrag tenta

Jag kan inte många gånger nog säga hur illa jag tycker om min hosta. Hostan som har kommit och stört mig i mitt pluggande och sömn. Låg och hostade alldeles för länge inatt så när jag 7.08 fick ett sms kände jag mig inte alls redo att gå upp. Men upp kom jag och här sitter jag. Antar att de flesta andra som är vakna(som ska skriva tentan) sitter och pluggar in det sista, försöker få det att fasta. Om jag skulle göra det nu skulle jag bara blanda ihop allt så lika bra att låta bli. Nu kan endast min hosta stoppa mig från ett bra tänk. Wish me luck!

Reflektioner kvällen innan första universitetstentan

Tenta imorgon och jag är oroväckande onervös. Var igår mer fokuserad på att lära mig att spela gitarr än att få in Mintzbergs fem organisationsstrukturer men idag tror jag att jag kan dom. Eller tror och tror, jag KAN dom! Under fem timmar ska jag imorgon sitta och försöka få ner allt jag kan om organisationsteorier på några papper. Hur svårt kan det vara? Jag menar, vi kunde ju faktiskt det mesta på de gamla tentorna. Varför skulle just våran vara så mycket svårare än dom?

En sak som är säker är att jag nu ska ta bort mitt nagellack, resten fixar sig:)

Zombie

Jag tycker inte om att hosta så att jag ligger vaken hela nätterna! Försvinn hosta, försvinn! Kan också meddela för alla som är intresserade att jag HAR köpt nytt smör. Ja, men jag märker faktiskt ingen skillnad mot det gamla.

Imorgon väntar den omtalade tentan och såhär sista dagen ska man veta allt, eller hur är det?! Jag ska iallafall försöka veta det mesta innan jag går och lägger mig ikväll. Så en heldag hemma hos fröken Uggla är inplanerad idag.

Kvällsmusik


Hard work

Efter sju timmar i skolan, föreläsningar med SMFF och Stiggy landar jag och Felizia med lite kycklingsoppa ala thai och Lyxfällan. Snart är det tentaplugg tills vi stupar som står på schemat. Undrar vad Mintzberg har att säga mig idag?

PEROLEMASTYRES

Min hjärna går på högvarv. Vaknade klockan 8 imorse av mig själv, har inte hänt på många år! Gick upp en timme senare för att plugga(och spela lite gitarr) och sen cykla till skolan för föreläsning. Tre timmar satt vi och lyssnade på hur Internet grundades, hur, varför och utav vem diverse musikportaler startade och annan kuriosa.

Stannade till på Willys på väge hem där också resten av klassen hade tänkt spendera pengar. Ja nästan som en liten uppsamling hade vi sen i kassan där vi undrade vad alla andra skulle äta till middag. För mig och Felizia blev det pasta och köttfärssås innan tentaplugget tog vid. Visst att vi kan bli lite flummiga men idag var det "bra" flummighet som faktiskt gjorde att jag la saker på minnet. Eller någon annan som vet vad PEROLEMASTYRES är?

Bäst före 4 augusti

Jag upptäckte precis att mitt smör hade sitt Bäst-före-datum den 4 augusti. Är det verkligen okej att äta så gammalt smör? Kanske dags att köpa ett nytt?!

och idag mina vänner har solen hittat oss i Hultsfred, det var verkligen på tiden!

Hang with me

Nu har jag kommit "hem" till Hultsfred efter en helg "hemma" i Kolbäck. Ja det är inte lätt det där.. 2 grader visade termometern när jag entrade Hultan, vill inte ens tänka på hur kallt det kommer att vara i vinter!

Igår var jag ute i skogen och plockade svamp med farmor och Mia. 12 liter trattisar lyckades jag skramla ihop och jag funderar på att göra mig en liten kantarellmacka innan jag går och lägger mig.




Tass-salva

Mitt kära försvarets heter tydligen Tass-salva numera?!


http://www.apoteket.se/_ApoLayouts/img/produkt/thumbs/207986s.jpg

but no one believed him

Efter 4 timmars sömn, en presentation, seminarium och en 3-timmars bilresa idag är jag faktiskt riktigt trött. Har inte lagt mig innan 12 på en hel evighet så jag passar på hemma i KBK.

Avslutar denna dag att skratta gott åt pappa som mitt under Idol kommer nerför trappan helt yrvaken. Ungefär så här lät det:
Vi i soffan(jag, mamma& Johanna): vad gör du? (något förvirrade)
Pappa: Jag trodde att jag hade försovit mig.
Vi: (förstår inte)
Pappa: Jag vaknade upp och såg att klockan var 22.38, tv:n var på och Johannas lampa var tänd. Trodde att jag hade försovit mig till 22.38 på morgonen.
Vi: Så du hade alltså försovit dig till 22.38 på morgonen?

Tänk så fel det kan bli, godnatt!

Hard believer

Ännu en dag av mycket plugg och imorgon är det dags för presentation och seminarium i företagsekonomi. Spännande, spännande! Efter det åker jag "hemhem" till Kolbäck och spärrar in mig i ett rum hela helgen för att plugga till tentan nästa fredag. Kom gärna förbi med roliga överraskningar:) om inte annat kan ni ju se bilden nedanför, så kommer mitt liv se ut en vecka framöver.


Hemma hos...

...mig ser det ut såhär nu efter att jag varit på IKEA, byggt ihop hyllorna och fått det mesta på plats.

 


Plugga, plugga, plugga!

I vår grupp har vi kommit på hur vi ska effektivisera arbetet och det gör vi genom att bli ett kraftfält och lite pizza såklart.


Hej hopp i galopp

Igårkväll efter grupparbetet var det dags för tvåornas tentafest. Vi skulle komma som något på S och i brist på fantasi var jag och Felizia sporttjejer/sportiga. Vilket visade sig vara den mest klokrena partyoutfiten! Ni kan ju bara tänka er hur skönt det var att gå dit i löparskor, ha löpartights och svettband på sig. Hur bra som helst och så mycket energi vi fick av vår klädsel;)

Lämnade festen in på småtimmarna och begav oss till efterfesten där tv-spel väntade. Jag frös så tänkte värma mig under täcket i sängen. resulterade i att jag somnade, kanske två timmar alla andra. Vakande upp imorse och jag ligger själv i sängen. De andra sex har trängt ihop sig i Kristoffers soffa. Ja, jag klagar inte! Jag fick ju både sängen och täcket för mig själv.

Dagen har ägnats åt grupparbete ala företagsekonomi och nu ska vi nog vara mer eller mindre klara. Har också avverkat min första ridlektion. Jag har ont både här och där och har upptäckt lite nya muskler, alltid lika kul.

Nu får det bli ett kapitel i FEKboken och sen sova.

Jesus lyckades väl

Igår försökte vi bli kloka på vårat grupparbete i företagsekonomin. Något gick fel och Sam föreslog digestive med sylt och grädde. Inte något för mig men jag tror Samuel gillade det!


En ny dag i Hultan

I Hultsfred tycks det alltid vara molnigt av någon tråkig anledning. Blåser brukar det också göra, det brukar blåsa jättemycket. Idag är inget undantag. Kul cokså att jag vaknade av att någon borrade i lägenheten bredvid, en halvtimme höll de på och jag älskar inte av att vakna med huvudvärk. Ska nu hoppa in i duschen och sen dra mig till Rock City och sista föreläsningen i Organisation och ledarkskap innan tentan.

He's the song in my head everywhere I go

Igår tog jag en lång sovmorgon vilket var helt underbart skönt. Pluggade lite, städade lite och tog mig sen till Pantea där jag fick upp några tavlor med betongspik. Betongspik som jag tidigare klagat på och inte kunnat få upp hemma hos mig. Kan berätta att jag idag faktiskt fått upp min första så en ram är uppe, efter 5 veckor, bra jobbat!

Helena och Maria snickrade ihop en trådback, Pantea lagade pastagratäng med kyckling, jag och Jenny vann storslaget på Pictionary(tror jag). Vi åkte sen till killarna i studion där de varit bosatta under dagen.

Slutade med efterfest på 18B och jag somnade närmare klockan 4 än klockan 11.


En fredag på IKEA

Igår åkte jag och Pantea ner till Kalmar för att shoppa loss på IKEA. Vi hade varsin liten lista på vad som skulle inhandlas och var vid väldigt gott mod när vi entrade IKEA runt klockan 2 med en kundvagn.

Jag tyckte att det luktade jul överallt och trodde nästan på riktigt att det var det när vi luktade på alla ljus, såg pepparkaksformar och små julsaker. Vi plockade på oss det vi skulle ha och skrev ner på vår Lager-lista. När vi kommer till lagret har vi inte bara problem att hitta sakerna utan också att få plats på de då 2 vagnar vi har. Efter lite tänk och fix klarade vi ändå oss att ta oss till kassan.

När vi kommer ut är klockan 5. Vi har alltså varit därinne i hela TRE timmar! Här kommer problemet hur vi ska få in allt i bilen men det klarade vi också med lite strategi.

Var sen uppe till 3 för att bygga ihop allt och blev det bra? Ohja!


Måste köpa fil

Jag upptäckte precis att jag har slut på fil. Hur ska jag nu kunna sova?

RSS 2.0